Voetbal of date? Wat een dilemma.

voetbal of dateVoetbal of date? Wat een dilemma. Voetbal of daten zal een veel voorkomend dilemma zijn in de maand juni en juli. Nu blijkt dat de Nederlandse single niet zomaar een date zal afzeggen als Oranje op datzelfde moment speelt. 30% van de ondervraagde singles zou dan graag de wedstrijd met zijn of haar date kijken: de ideale oplossing als je toch graag het voetbal wil zien maar ook je date niet wil mislopen. Je moet wel natuurlijk beiden graag voetbal zien. Dit blijkt uit een enquête onder leden van datingsite Parship.

voetbal of date?

Ruim 21% kijkt de wedstrijd wel terug om op date te gaan, terwijl iets meer dan een kwart aangeeft dat voetbal hen niet echt interesseert. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen gerust de voorkeur aan een afspraakje geeft. Ruim 27% van de heren kijkt graag samen, tegenover liefst één derde van de dames. Bijna een kwart van de mannen kijkt de wedstrijd liever terug als dat betekent dat zijn date doorgaat. Nog geen 2% van de dames gaf aan dat zij per se de wedstrijd willen zien en dus een date afslaan. Bij de mannen is maar 8% zo stellig.

De vrouwen hadden ook nog een tip voor de mannen, mocht die date dus doorgaan: trek geen voetbalshirt aan tijdens de date. 70% van de single dames vindt dit echt een grote no-go. Maar als de man er uitziet als Robin van Persie of Daley Blind, dan is de Nederlandse dame wel tevreden: 19% van de vrouwen vindt Van Persie de meest aantrekkelijke Oranje-speler. 17% verkoos Blind als sexy voetballer. Bijna één vijfde zei overigens geen van de Oranje voetballers te kennen en dus geen keus te maken.

Het is overigens niet erg als die date helemaal vol is van voetbal. Slechts een kwart vindt het een afknapper als zijn of haar date lyrisch is over het spelletje en er maar al te graag over begint.

En wie wordt er dan kampioen?
Ook gaven de singles van Parship een heldere voorspelling wie het WK wint: Brazilië pakt de cup, zegt 39%. Duitsland maakt ook een kans, getuige de 17% die onze Oosterburen aanwezen als toekomstig kampioen. 14% is van mening dat Spanje de eerste plaats bereikt en het vertrouwen in Oranje is met nog geen 11% matig te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.