casual seks kan bevredigen

casual seksIs casual seks aan te raden of juist niet als je single bent. Casual seks kan wel degelijk heel bevredigend zijn voor beide partijen.
Losse seksuele contacten moeten niet altijd slecht zijn, vaak zijn ze zelfs heel bevordelijk voor het zelfvertrouwen. Het is ook niet zo dat casual seks beter is dan seks binnen een relatie. Over het algemeen wordt casuao seks wel als bevredigend ervaren.

casual seks
Casual seks

 

casual seks niet altijd slecht

Verschenen op de site van het nieuwsblad.
Casual seks wordt vaak negatief benaderd, maar het kan net goed zijn voor het mentaal welbevinden. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteiten van Ithaca en New York.
Eerdere studies hebben het ‘bewezen’: losse sekscontacten zijn slecht voor je. Van casual seks zou je minder plezier ervaren dan bij romantische seks, het zou schuldgevoelens veroorzaken en tot ongewenste emotionele afhankelijkheid kunnen leiden. Maar een nieuw onderzoek onder leiding van wetenschapster Zhana Vrangalova toont aan dat onenightstands niet altijd voor negatieve effecten zorgen, integendeel… Casual seks kan je net meer zelfvertrouwen geven, angstgevoelens verminderen en het geluksgevoel doen toenemen.

Vrangalova en haar team onderzoekers hebben de socioseksualiteit, een wetenschappelijke term die gebruikt wordt om de mate van interesse in losse seks weer te geven, van 371 jongeren gemeten. Over een periode van negen maanden bevroegen ze de seksueel actieve studenten over hun vrijgedrag en psychisch welbevinden.

Uit de antwoorden van de respondenten blijkt dat 42 procent van hen al ervaring heeft met casual seks. De deelnemers die niet negatief staan tegenover onenightstands, hebben een

hogere zelfwaardering en zijn gelukkiger in het leven. Ze hebben minder kans om een depressie of een angststoornis te ontwikkelen. Verrassend genoeg vonden de vorsers geen negatieve effecten op het welbevinden van deelnemers die weinig open staan voor casual seks, maar zich toch eens aan een onenightstand hadden gewaagd.

De conclusie? ‘Deze bevindingen impliceren niet dat casual seks beter is dan vrijen in een relatie. De resultaten bewijzen wel dat casual sex een veel complexer gegeven is dan andere onderzoeken vaak suggereren. Onze studie bewijst dat onenightstands niet altijd goed of slecht zijn, maar dat hoe je losse seks ervaart voor een stuk afhangt van persoonlijke, interpersoonlijke en situationele factoren’, zegt Vrangalova. ‘Meer onderzoek is nodig om deze verschillende factoren te analyseren.’

Bron: Nieuwsblad

casual seks
Casual seks

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.