Tinder gratis maar betalende extra opties beschikbaar

tinderTinder heeft zijn lang verwachte Tinder plus versie aangekondigd. Tinder plus geeft je toegang tot meer functies zoals het ongedaan maken wanneer je iemand hebt weggeveegd. Deze functies gaan niet gratis zijn en het te betalen bedrag om toegang te krijgen tot de tinder plus versie zal afhangen van je leeftijd. Boven de 30 jaar zal je beduidend meer moeten betalen. Prijzen voor Nederland en België zijn nog niet bekend. Er komt ook een limiet op het aantal profielen dat je kan liken in de gratis versie.
Vind Contacten - Jong & Oud - Ook Gratis - Contactmatch.nl

Tinder gratis maar betalende extra opties beschikbaar

Tinder heeft vandaag enkele langverwachte nieuwe premiumfuncties aangekondigd, waaronder de mogelijkheid om van locaties te wisselen en een keuze ongedaan te maken wanneer je iemand per ongeluk ‘wegveegt’. Naar eigen zeggen een van de meest gevraagde functies door gebruikers. De populaire datingapp kondigde ook een nogal controversiële beslissing aan om mensen boven de dertig meer te laten betalen voor Tinder Plus dan jongere gebruikers.

In de Verenigde Staten bijvoorbeeld zullen gebruikers onder de dertig 9,99 dollar per maand betalen voor de premiumdienst, terwijl wie ouder is 19,99 dollar betaalt. In het Verenigd Koninkrijk zit het nog een beetje anders: daar betalen mensen boven de 28 (14,99 pond) bijna vier keer zoveel dan jongere gebruikers (3,99 pond). In opkomende markten schommelt de basisprijs dan weer rond de 2,99 dollar. Dat liet het bedrijf vandaag weten. Volgens NOS varieert de prijs in Nederland tussen de 3 en de 14,99 euro.

Onbeperkt aantal likes

Een van die nieuwe functies is om zonder limiet profielen te ‘liken’. Dit was tot nu toe voor iedereen mogelijk, maar gewone gebruikers zullen voortaan slecht een “bepaald aantal likes” ter beschikking hebben. Al is dat aantal niet echt duidelijk: “Het is gebaseerd op een algoritme en in sommige gevallen is het individueel. De grote meerderheid van ons publiek zal echter nooit die limiet bereiken”, klinkt het.

Passport & Rewind

De andere nieuwe functies werden in november al voorgesteld als ‘Passport’ en ‘Rewind’. Die laatste staat gebruikers toe om hun meest recente swipes ongedaan te maken. “Als je per ongeluk naar links veegt wanneer je iemand wil leren kennen, dan is die persoon niet langer voor eeuwig verloren in de ‘Tindersphere’.”

‘Passport’ laat gebruikers dan weer toe om hun locatie naar hartenlust te veranderen. De dienst (en mogelijke matchen) waren tot nu toe gelinkt aan je omgeving, maar met deze toepassing kan je verschillende steden toevoegen en naar potentiële partners van over de hele wereld zoeken.

Prijscategorieën

Hoewel een expert de verschillende prijzen voor Tinder Plus een “slordig(e)” zet noemde, verdedigt Tinder de aanpak en zegt dat de prijscategorieën gebaseerd zijn op “grondige” testen. “We hebben de prijs voor Tinder Plus gebaseerd op een combinatie van factoren en we hebben ontdekt dat deze prijzen goed aanvaard werden door bepaalde leeftijdscategorieën”, aldus een woordvoerder.

“Heel veel producten bieden verschillende prijzen per leeftijdscategorie aan, zoals Spotify dit doet voor studenten bijvoorbeeld”, werd eraan toegevoegd. “Tinder is niet anders; tijdens onze testen hebben we – weinig verrassend – geleerd dat jongere gebruikers net zo geïnteresseerd zijn in Tinder Plus, maar minder budget hebben en een lagere prijs nodig hebben om hen over de streep te trekken.”

bron: hln

Contactmatch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.