Hebben dikkere mannen meer sekspartners

casual date sexdateHebben dikkere mannen meer seks dan hun meer atletische en gespierde tegenpolen? Spontaan zal je zeggen dat deze uitspraak fout is.
Nu blijkt toch wel uit een studie van een Californische universiteit dat de iets dikkere mannen meer aan hun trekken komen dan de slanke atletische mannen. Uit hetzelfde onderzoek kunnen we ook opmaken dat mannen kleine mannen relatief minder bedpartners hebben dan lange mannen.
Je kan dus maar beter een iets grotere man zijn met een beetje overgewicht om aan je trekken te komen maar laat ons vooral niet vergeten dergelijke onderzoek een beetje luchtig op te nemen en er gewoon voor te gaan.


Gespierde, sexy mannen staan garant voor een drukbezet seksleven? Dacht het niet! Mannen met een zogenaamde dadbod scoren namelijk een stuk meer bedpartners.

De man met een bierbuikje heeft meer seks dan mannen met een sixpack, zo blijkt uit onderzoek van de Chapman Universiteit in Californie. De wetenschappers wilden weten hoe lengte en gewicht het seksleven beïnvloeden en ondervroegen meer dan 60.000 personen. De conclusie van dit onderzoek is verrassend te noemen: mannen die volgens hun BMI overgewicht hebben scoren de meeste bedpartners! Het gaat om acht partners voor mannen met een buikje, tegenover zes stuks voor mannen met een normaal gewicht.

“Volgens het schoonheidsideaal moeten mannen atletisch en sterk gebouwd zijn. Magere mannen komen eerder zwak over, terwijl mannen die iets zwaarder zijn macht en kracht uitstralen. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk,” vertelt hoofdonderzoeker David Frederick uit aan Yahoo!Health. De term overgewicht of BMI zijn daarom misleidend. “Mannen die volgens hun BMI worstelen met overgewicht, zien er niet per se te dik uit.”

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat mannen die klein van stuk zijn (tussen 1.54 meter en 1.64 meter) minder bedpartners hebben dan lange mannen, namelijk gemiddeld vijf tegenover zeven partners. “Eerder onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen vallen op mannen die langer zijn dan zij. Het is mogelijk dat ze niet specifiek op zoek zijn naar een extreem grote man, maar op zoek gaan naar een sekspartner die gewoon groter is dan zijzelf,” aldus Frederick over het verschil.

Bron: Viva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.