Vrouwen vergeven overspel sneller dan mannen

vreemdgaanVrouwen vergeven overspel sneller dan mannen. Dit moet blijken uit een onderzoek van de Noorse University of Science and Technology en de universiteit van Texas in een onderzoek met meer dan 1.000 deelnemers. Vrouwen tillen minder zwaar aan overspel dan mannen. Seksuele ontrouw vinden ze minde erg dan emotionele ontrouw. Mannen vinden dan weer seksuele ontrouw erger dan emotionele ontrouw.
Misschien ligt de oorzaak van dit verschil in het vaderschap. De vrouw is altijd zeker dat ze de moeder is van haar kind maar een man heeft hier nooit 100%  zekerheid over.


Vrouwen vergeven overspel sneller dan mannen

Een slippertje in een lange relatie? Vrouwen zijn minder snel jaloers dan mannen als de partner seks had met iemand anders. Wel hebben ze het moeilijker met emotionele ontrouw dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van een Noorse universiteit, in samenwerking met de universiteit van Texas.
De Noorse University of Science and Technology werkte samen met de universiteit van Texas in een onderzoek bij meer dan 1.000 deelnemers. Evolutionaire psychologen onderzochten het verschil tussen mannen en vrouwen in hun reactie op overspel binnen een relatie, en schrokken zelf van het grote verschil tussen beide seksen. Zo vinden vrouwen seksuele ontrouw minder erg dan emotionele, terwijl bij mannen het omgekeerde geldt.

De cijfers zijn zeker opvallend omdat ze van een land komen dat gelijkheid tussen mannen en vrouwen hoog in het vaandel draagt. Noorwegen wordt gezien als één van de landen met de grootste gendergelijkheid wereldwijd. Zo worden vaders uitgebreid betrokken in het gezinsleven, en zijn er zelfs regels die voorschrijven dat mannen verplicht moeten investeren in tijd met het gezin.

Mons Bendixen, professor psychologie van de Noorse universiteit, ziet in deze onderzoeksresultaten een belangrijke conclusie: “Vaak wordt aangenomen dat jaloezie een aangeleerde eigenschap is, maar wij geloven dat een jaloerse reactie een mechanisme is dat deel uitmaakt van het menselijke brein, aangezien we het terugvinden in verschillende landen en culturen wereldwijd.”

VERGELIJK DATINGSITES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.