Meeste huwelijksaanzoeken op kerstavond en niet Valentijn

huwelijksaanzoek op kerstavondDe meeste huwelijksaanzoeken op kerstavond en niet Valentijn. Vergeet dus dat op Valentijn de meeste huwelijksaanzoeken worden gedaan. Volgens een onderzoek op Facebook is kerstavond de meest populaire dag om een huwelijksaanzoek te doen. Kerstmis en oudejaarsavond staan ook boven aan het lijstje met populaire dagen om je geliefde ten huwelijk te vragen. Grappig is ook dat mannen die zich verloofd hebben actiever zijn op Facebook dan de singles. Wat de reden hiervoor is meldt het ondezoek niet.

Meeste huwelijksaanzoeken op kerstavond en niet Valentijn

Hoewel Valentijn vaak als de meest romantische dag van het jaar bestempeld wordt, blijkt de eindejaarsperiode zeker niet te moeten onderdoen. Onderzoek op de sociaal netwerksite Facebook heeft aangetoond dat kerstavond de populairste dag is om een geliefde ten huwelijk te vragen. Ook Kerstmis zelf en oudejaarsavond blijken dagen te zien waarop velen op één knie gaan.
Een onderzoek bij meer dan 2,6 miljoen verloofden heeft aangetoond dat 30 procent van hen de grote vraag in de loop van november en december aan hun partner hebben gesteld. De mensen die zich rond kerst verloven zijn gemiddeld 24 jaar oud. Eens het grote nieuws Facebook-official werd gemaakt, posten verloofde mannen meer updates, zenden ze meer berichten en checken ze meer in dan wie niet verloofd is.

Waarom velen die datum kiezen is niet duidelijk. Het kan zijn dat mannen de gelegenheid aangrijpen om twee vliegen in één slag te slaan: ze kunnen dan een verlovingsring als kerstcadeau kopen. Ook hebben koppeltjes dan voldoende tijd om een zomerbruiloft te plannen.

bron: hln

VERGELIJK DATINGSITES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.