omgaan met afwijzing bij online dating.

afwijzing bij online datingAfwijzing bij online dating of daten in het algemeen komt nu eenmaal voor. Je kan niet verwachten dat je eerste contact meteen goed zit. Afwijzing hoort er dus bij. Afgewezen worden is nooit leuk en niet iedereen gaat er op dezelfde manier mee om. Een overgroot deel van de mensen zal zich nooit meer van zich laten horen maar een lid van OK Cupid had besloten dit toch enigszins anders aan te pakken. Hij stuurt haar een kort maar eerlijk bericht en dit bericht zal er in de toekomst voor zorgen dat als ze mekaar nog eens toevallig ontmoeten het geen ongemakkelijke ontmoeting hoeft te zijn.
Wat kan je nog meer willen dan dat je iemand met wie het toch niets zal worden dan toch nog als een vriend kan zien en wie weet heeft ze wel een leuke vriendin met wie het wel zou lukken.
afwijzing bij online dating

omgaan met afwijzing bij online dating.

afwijzing bij online datingAfwijzing bij online dating is nooit leuk, maar de ene manier om het te doen is wel beter dan de andere. Een man op datingsite Ok Cupid toonde hoe je netjes te werk gaat en kreeg veel respect van zijn date.
Een Amerikaanse vrouw met de naam Erin, die verder onbekend blijft, schreef op haar Facebookpagina dat ze een man leerde kennen via een datingsite maar dat ze na enkele dates besefte dat er geen ‘chemie’ tussen hen aanwezig was. Na een afspraakje in de bioscoop hadden ze twee weken geen contact, tot de man de stilte brak met een mooi en begripvol bericht. Dat verhaal werd opgepikt door het magazine Cosmopolitan en gaat nu de wereld rond.

De onbekende man begint met zich te excuseren omdat hij de laatste tijd niets van zich liet horen. “Ik wil je gewoon even laten weten dat je een fantastisch persoon bent en dat je absoluut iemand zal vinden”, schreef hij. “Tussen ons zou het nooit werken, maar je bent echt mooi en leuk. Ik vind dat je dat moest weten. Ik moet bekennen dat ik even heb gezocht wat ik moest schrijven, misschien was geen reactie beter geweest? Soit, ik denk niet dat we elkaar nooit meer tegen het lijf zullen lopen gezien het feit dat we vijftig gemeenschappelijke vrienden hebben. Dus als het gebeurt, wil ik gewoon ‘hallo’ kunnen zeggen. Daarnaast ben ik nog altijd gechoqueerd nadat we ‘Peanuts’ zagen. Wat een slechte film!”

Erin antwoordde op het bericht en liet duidelijk blijken dat ze de aanpak van haar date apprecieerde. “Hey, dat was een heel lief bericht. Ik vind het tof dat je het me laat weten en ik voel hetzelfde. Je bent zeker heel goed een aantrekkelijk gezelschap maar we horen niet bij elkaar. Ik zal absoluut ‘goedendag’ zeggen als ik je tegenkom. Ik heb trouwens al aan iedereen die ik ken om niet naar die film te gaan kijken”, stuurde ze.afwijzing bij online dating

In een reactie aan Cosmopolitan zegt Erin dat er een belangrijke moraal in dit verhaal zit. “Mannen zouden aan de hand hiervan moeten kunnen inzien hoe positief een eerlijke reactie kan uitpakken voor beide partijen.”

bron: nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.