tips voor veilig online daten

tips voor veilig online datenDe tips voor veilig online daten die vermeld worden in het artikel van HLN zijn vooral voor vrouwen bedoeld maar zijn evenzeer van toepassing voor mannen. De tips zijn gegeven door de makers van Bullguard. Bullguard is een producent van anti-virusproducten. Zij hebben onderzoek gedaan naar veilig online daten en welke tips ze kunnen geven voor online daten veiliger te maken.
veilig online daten met relatieplanet

tips voor veilig online daten

relatieplanet veilig online datenMet Valentijn in het vooruitzicht, gaan veel Belgen op zoek naar een last minute date. En dat gebeurt steeds vaker online, op apps als Tinder en co. Uit een onderzoek van Anti-virusspecialist BullGuard bij 1.000 Belgen blijkt nu dat wij al behoorlijk voorzichtig zijn online. Toch kan het nog altijd dat je de verkeerde aan de haak slaat natuurlijk. BullGuard lijstte daarom 4 concrete tips op om veilig online te daten.
Maar liefst 80% van de single Belgen geeft geen persoonlijke gegevens weg na een eerste chatgesprek op een datingsite of app. 16% accepteert wel een vriendschapsverzoek op Facebook. Slechts 5% geeft zijn of haar telefoonnummer weg na een eerste gesprek. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van anti-virusspecialist BullGuard bij 1.000 Belgen.

Hoewel we dus al erg opletten bij het online daten, is die voorzichtigheid echt wel geboden want op het internet is niet iedereen wie hij/zij lijkt. 4 extra tips van BullGuard om je privacy te beschermen.

veilig online daten met relatieplanet

1. Gebruik een email-adres dat niet bestaat uit je naam en voornaam. Het is namelijk heel eenvoudig om persoonlijke info over iemand op te zoeken als je zijn/haar voor- en achternaam kent. Op deze site hebben we het gebruik van een mailadres voor online daten al eens besproken.

2. Als je een telefoonnummer geeft, geef dan je gsm. Aan de hand van een vaste lijn, kan iemand ook heel eenvoudig je adres achterhalen.

3. Eerste date? Rij dan zelf. Zo hoeft je date je niet thuis te komen ophalen en kan je je woonplaats prijsgeven als je de persoon in kwestie echt vertrouwt.

4. Sta er de eerste keer op de rekening door twee te delen. Zo voorkom je dat je date nog iets van je terug verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.