opnieuw daten na een relatiebreuk

opnieuw daten na een relatiebreukDe stap naar opnieuw daten na een relatiebreuk is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt al een tijdje niet gedate en voelt je na de relatiebreuk onzeker om opnieuw de draad op te nemen en te gaan daten. Opnieuw beginnen na aan breuk is niet gemakkelijk. Zeker als het al een tijdje geleden is dat je nog op date bent geweest. Enkele tips helpen je om die wereld weer in te duiken!

opnieuw daten na een relatiebreuk

Ben je er wel klaar voor? De ex-factor mag je niet onderschatten. Je moet er zeker van zijn dat je weer klaar bent opnieuw aan het daten te slaan. Ga niet overhaasten. Stap voor stap aan je eigen tempo terug gaan daten. Weet zeker dat je open staat voor nieuwe mensen en relaties.

meld je aan op een datingsite

Schrijf je in op een online datingsite en kijk eens wat er allemaal op de markt is.Online dating helpt je contacten te leggen bij het opnieuw daten na een relatiebreuk. Ons overzicht van online datingsites helpt je een keuze te maken uit alle sites.
Je hoeft er niet voor op café of naar een discotheek. Het is een heel veilige manier om je met kleine stapjes weer in de wereld van het daten te begeven. Waarom? Omdat je het kan van achter je computerscherm, lekker gezellig en beschermd thuis. Op een datingsite krijg je op één avond al meteen een idee van de mogelijkheden in datingland zonder dat je je ervoor moet opmaken en er uren voor op café moet zitten.

doe eens een testdate

Probeer eens een testdate. Plan een eerste date zonder verwachtingen met iemand die maar voor de helft aan je interesses voldoet, en maak er een fijne avond van. Je date zal zonder veel stress verlopen omdat je er met hele lage verwachtingen aan begonnen bent. Zo kan je afspraakje alleen maar meevallen! Je bent ook meteen weer vertrokken met daten zonder dat je er weken tegenop hebt gekeken (en je voelt ook meteen of je je flirttechnieken moet afstoffen en updaten!).

wees niet bang iemand af te wijzen

Wijs een keer zelf iemand af. Dat geeft je het gevoel dat je controle hebt én geeft je een beter inzicht in de situatie voor als je zelf wordt afgewezen. Wees beleefd en vriendelijk, en wees ook duidelijk in de redenen waarom het niet zal lukken. Dit geeft je een goed idee van de dingen die jij voor jezelf belangrijk vindt, en zo begin je niet blind aan je zoektocht naar een geschikte partner.
Plan vervolgens een eerste date met hogere verwachtingen. Neem de tijd om iemand leuk uit te zoeken, maak kennis en schrijf een paar berichten, en als je zeker bent dat het ook offline zal klikken, maak dan een eerst afspraakje. Hou die eerste dates kort, geniet met volle teugen van de chemie, en schrijf achteraf een bedankje.

Plan een volgende date

Plan een volgende date en kijk hoe het loopt. Het is belangrijk dat je je verwachtingen in de hand houdt en niet al vanaf de tweede of de derde date begint met het plannen van jullie pensioen. Geniet van elk moment, neem het zoals het komt, en bouw het vertrouwen in je nieuwe partner beetje bij beetje op.

blijf realistisch

Maak jezelf niets wijs, opnieuw daten na een relatiebreuk blijft moeilijk. Maar dat wil niet zeggen dat een geslaagde nieuwe relatie onmogelijk is! Neem het daarom dag per dag, maak geen overhaaste beslissingen, en bovenal: geniet! Want wie van het leven geniet, is sowieso gelukkiger. Met of zonder partner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.