Niet zo erg om single te zijn

niet zo erg om single te zijnHet is niet zo erg om single te zijn. Steeds meer mensen kiezen bewust voor een leven als single. Alleenstaanden zitten echt niet alleen maar triestig te zijn enkel hopende op die ene ware.

Veel singles maken een bewuste keuze of maken het beste van de situatie. Dit gaat natuurlijk niet op voor iedereen maar happy single bestaat echt. Ze genieten meer van hun vrijheid en hebben ook vaak beter contacten met vrienden, familie en op het werk. Verwonderlijk is dit niet want ze hebben geen partner waar ze rekening mee moeten houden en kunnen hun tijdsbesteding dus gemakkelijker alleen bepalen.

Deze singles hebben ook een ruim aanbod van datingsites waar ze lossere contacten kunnen vinden. Neem maar eens een kijkje op onze pagina die je helpt een datingsite te vinden die bij jou past.

Op de webiste van hln staat een artikel over dit onderwerp.

Waarom het helemaal niet zo erg is om single te zijn

Het clichébeeld van de single is dat van een eenzaam, verdrietig iemand, die eeuwig op zoek blijft naar de ware. Getuige daarvan zijn de overal aanwezige apps, reclames en tv-programma’s rond dating, en onze samenleving die weinig rekening houdt met alleenstaanden. Volgens wetenschapster Bella DePaulo moeten we af van die stereotypering: “Singles leiden vaak een bevredigender leven dan koppels,” klinkt het.
Als het van wetenschapster Bella DePaulo afhangt, mag er dringend meer onderzoek komen naar de singles in onze samenleving. Deze professor psychologie van de universiteit van Californië wil het clichébeeld van de eenzame, miserabele alleenstaande aanvechten en bestudeerde daarom een 800-tal voorgaande studies waarin koppels met singles vergeleken worden.

een happy single-bestaan

De voordelen van een happy single-bestaan die ze in die studies terugvond, zijn onder meer de betere band die alleenstaanden hebben met hun vrienden, familie en collega’s. Ze staan meer open voor nieuwe ervaringen, zowel in hun privéleven als op het werk, wat hun carrière ten goede komt. Ze ontplooien zichzelf over het algemeen gemakkelijker dan mensen in een relatie, zo blijkt uit de onderzoeken.

zelf keuze maken

“Steeds meer mensen zijn allenstaand omdat ze dat zelf willen,” betoogt DePaulo. “Alleen zijn zorgt ervoor dat ze hun leven op een authentieke, zinvolle manier kunnen beleven.” Volgens haar moeten we af van de stereotypering die singles wegzet als geïsoleerde, eenzame gevallen, en moet iedereen vooral doen wat voor hem of haar goed voelt. “Het enige wat er toe doet, is dat iedereen kiest wat hij zelf wil, en niet wat anderen vinden dat we zouden moeten doen. Ga op zoek naar een levensvorm die het beste bij jou past en voor jou goed aanvoelt.”

Bron: hln

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.