Nooit zoveel vrijgezellen in België

Nooit zoveel vrijgezellen in België

Anderhalf miljoen of een op de zeven Belgen zijn vrijgezel of ‘single’. Nooit eerder waren het er zoveel, en hun aantal zal de komende jaren nog stijgen. De toename is het sterkst bij Vlaamse mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van Parship, een van de grootste relatiebemiddelingsites in Europa. De Belgische vrijgezellen vinden zichzelf spontaan en sociaal, maar voelen zich vaak alleen. Slechts 29 procent is tevreden met zijn vrijgezellenbestaan maar toch is meer dan de helft van de vrijgezellen niet actief op zoek naar een relatie.

.

10 procent nooit een serieuze relatie gehad

Opvallend is wel dat vrijgezellen graag flirten maar zelf niet snel initiatief nemen. Zowat 75 procent van de vrijgezellen is langer dan een jaar alleen en twijfelt of hij/zij ooit nog een partner zal vinden. Ongeveer 10 procent van alle vrijgezellen in ons land heeft nog nooit een serieuze relatie gehad. Bijna de helft van de Belgische vrijgezellen leeft alleen (48 procent). Van de singles die niet alleen wonen, woont 55 procent nog bij de ouders.

Passieve levensstijl

Vrijgezellen blijken er een eerder passieve levensstijl op na te houden. De meerderheid houdt zich bezig met lezen (49 procent) of tv kijken (52 procent), eerder dan met sport (19 procent) of cultuur (25 procent). Singles houden ook van koken en vinden een evenwichtige voeding belangrijk

De Belgische vrijgezel mist vooral liefde en affectie en wil een duurzame relatie uitbouwen waarin vertrouwen (99 procent), begrip (97 procent), liefde en romantiek (96 procent) en loyauteit en tolerantie (beide 94 procent) centraal staan. Trouwen en kinderen staan niet meteen bovenaan het verlanglijstje.

Goede ervaringen met online daten

Uitgaan lijkt voor 60 procent van de Belgische singles dé manier om een nieuwe partner te leren kennen. Een ruime meerderheid heeft wel eens een partner gezocht via datingsites op het internet. Opvallend is dat vrij snel wordt afgesproken na het eerste contact. Ondanks het taboe en de twijfels die nog over online daten bestaan, houden de meeste singles er een relatief goede ervaring aan over.

Verschenen in Het Nieuwsblad 19/06/2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.