Online daten in cijfers

In dit artikel gaan we het hebben over online daten en cijfers. Hoeveel mensen maken nu echt gebruik van de diensten van een online datingsite en wat betalen ze gemiddeld om van die dienst gebruik te maken? Hoeveel procent kans maak je een nieuwe relatie te vinden via online daten?

Is online daten nog van deze tijd

Via google kan je te weten hoe populair een zoekterm is en daaruit blijkt dat het zoeken naar dating via het internet de laatste jaren stabiel is gebleven. De grote groei van sites is wel voorbij. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk dat een nieuw fenomeen zoals het online daten eerst een grote groei doormaakt om dan redelijk stabiel te blijven. Naar schatting bezoeken een 20,000,000 mensen wereldwijd een keer per maand een datingsite. Ze geven gemiddeld een 200 euro per jaar uit aan online dating diensten. In België en Nederland zou het gemiddelde per jaar rond de 150 euro schommelen

 

Wie date er online

Blijkt dat ongeveer 1 op 3 vrijgezellen gebruik maakt van een online dating dienst om een partner te vinden en dit in alle lagen van de bevolking. In de leeftijd tussen de 30 en 40 vinden we de meeste leden van online dating websites. Dit is ook te veklaren dat zij een grote groep vormen die uit een lange relatie komen en via een online dienst zich een nieuw sociaal netwerk proberen op te bouwen. De tijd dat online dating diensten meer voor de sociaal minder vaardigen onder ons waren zijn voor goed achter ons.

Wat brengt de toekomst

Je kan nu al merken dat er meer en meer gespecialiceerde sites komen die hun diensten aanbieden aan een bepaalde bevolkingsgroep. De erg grote sites zoals Relatieplanet hebben dan wel heel veel leden maar indien je bepaalde wensen hebt kan het een pak gemakkelijker zijn lid te worden die al een deel van de zoektocht overbodig maakt. Denk maar aan sites voor senioren of religieuze achtergrond. De kansen op een nieuwe relatie zijn dan ook een stuk groter. Je mag ook geen al te hoge verwachtingen hebben van een dating dienst. De regels van het gewone leven gelden ook bij online diensten. Soms is het gewoon niet te verklaren waarom je voor een bepaald peroon valt of niet.

Nog online daten of niet

Waarom niet zou ik zeggen? Als je de lidgelden bekijkt van de meeste online diensten dan kost het je zeker niet meer voor een jaar dan lidgeld van gelijk welke vereniging. Je kan je vriendenkring uitbreiden of een nieuwe relatie beginnen. Misschien is de beste raard bij het online daten wel dat je met geen te hoge verwachtingen mag starten en gewoon moet genieten van de nieuwe contacten die je kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.