Online dating FAQ

Deze veel gestelde vragen bevat informatie over de online dating.

Waarom online daten?

Er zijn ongeveer 2,5 miljoen singels in Nederland en nog een 1,5 miljoen in België. Je kan stellen dat er vele honderdduidenden zijn die online de liefde gaan zoeken. Het online daten heeft alles veel eenvoudiger gemaakt. Er zijn nu dioensten die het mogelijk maken om tussen de profielen van duizenden te zoeken om je volgende date te vinden. Dit kan allemaal annoniem en geeft je zij deze persoon te leren kennen voor je hem ontmoet.
Je kan tevens een veel uitgebreider profiel opstellen met, indien je wenst, een opname van je stem of een klein beeldfragment. Geeft je al veel meer kans dan het ouderwetsen zoekertje in een krant.

Werkt het echt?

Natuurlijk!! We kennen toch wel allemaal een verhaal van mensen die elkaar hebben leren kennen viza het internet. Al dan niet via een dating website. Ik kan daar zelf van getuigen maar kijk maar eens om je heen hoeveel mensen mekaar op deze manier hebben leren kennen. Niet iedereen loopt daarmee te koop natuurlijk.

Is online daten Veilig?

Het antwoord hierop is ja!! Als je je gezond verstand gebruikt en de tips die gegeven worden op deze site en andere toepast kan er nooit iets fout lopen. Eigenlijk is het gewoon een geval van gezond verstand gebruiken en dan kan er niet veel mis gaan. Zeker al niet meer dan het ontmoeten van mensen op een andere manier.

Hoe begin ik met online daten

In de eerste plaats moet je lid worden van een online dating dienst. De meeste bieden een gratis dienst aan met beperkte mogelijkheden zoals het opstellen van een profiel en het bekijken van het online profiel van anderen. De mogelijkheden van een gratis lidmaatschap verschillen van site tot site. Betalende leden hebben veel meer mogelijkheden zoals het versturen en ontvangen van mail, chatrooms, enz….

Wat kost het?

Zoals gezegd hebben vele sites een gratis lidmaatschap met beperkte mogelijkheden. In het algemeen moet je om contact op te nemen met andere leden een betaalend lidmaatschap hebben. De prijzen schommelen tussen de € 5 en € 25. Hangt erg af van site toto site en welke diensten ze aanbieden. Soms heb je ook een goedkoop abonnement en duurder met meer mogemlijkheden. Over het algemeen zal het duursten in prijs niet veel verschillen en de meerprijs wel waard zijn. Ook kan je per jaar betalen wat wel voordeliger uit komt dan een maandelijkse betaling.

Welke sites zij het beste?

Daar is moeilijk een sluitend antwoord op te geven. Er zijn natuurlijk dating websites die echt niet goed zijn en te vermijden zijn maar over het algemeen gaan de alarmbellen al wel rinkelen bij het zien van deze sites. Voor de rest is het erg afhankelijk van wat je aan het zoeken ben. Een vate relatie met iemand van het andere geslacht of van hetzelfde geslacht of ben je op zoek naar leuke vriendschappelijke contacten of dan weer eerder sexuele contacten. Zoals je ziet zijn er erg uiteenlopende reden om lid te worden van een dating website en dus is niet elke site voor iedereen even geschikt.

Het kan zijn dat sinds het schrijven van de beoordeling van beschrijvingen van de dating sites dat er wijzigingen zijn gebeurd die ik nog niet heb opgemerkt. Ik doe dit ook maar om mijn ervaringen te delen ivm online dating diensten en steek hier zeker geen hele dagen werk in. Het zijn ook maar mijn eigen ervaringen die ik neerpen en die kunnen zoals ik reeds gezegd heb sterk verschillen van mens tot mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.