Online flirten maakt gelukkig

Van online flirten word je gelukkig, zo blijkt uit een enquête van de Nederlandse datingsite relatieklik.nl onder haar leden. Acht op tien mannen en zeven op tien vrouwen krijgt ‘een lekker gevoel’ als ze een tof mailtje van iemand krijgen.

Gemakkelijker

Internet vergemakkelijkt flirten in grote mate. Drie op de vier is niet meer bang om iemand die ze zien zitten aan te spreken. Het grootste deel daarvan (70 procent) vindt het gemakkelijker iemand aan te spreken online dan in real life.

.

Dé uitleg is natuurlijk dat zo’n scherm je anoniemer maakt, waardoor je gemakkelijker meer durft. Eén op drie vindt het zelfs gemakkelijker zichzelf te zijn online dan in het echte leven.

Het helpt dat een afwijzing minder hard aankomt, zo vinden de surfers. Wie ook online wacht tot de ander het eerste contact legt, doet dat uit schuchterheid of omdat ze veroverd willen worden.

Redelijk selectief

Bovenstaande cijfers betekenen niet dat er op los geflirt wordt: zowel mannen als vrouwen mailen pas als ze iemand echt willen leren kennen, meestal omdat ze denken dat het zal klikken. Al speelt een aantrekkelijke foto ook een belangrijke rol, overeenkomsten in interesses of opleidingsniveau trekken ook vaak iemand over de streep.

Meerdere paarden

Een kwart van de mannen en 20 procent van de vrouwen wedt op meerdere paarden tegelijk. Ze nemen contact op met verschillende mensen tegelijk om te zien met wie het klikt. Zeker mannen durven in zo’n geval al eens een ‘standaardmailtje’ te sturen, een aanpak waar de meeste vrouwen los doorkijken.

Vrouwen doen het beter

Vrouwen pakken het beter aan: ze sturen iedereen een gepersonaliseerd mailtje en gebruiken een meer directe toon. Een aanpak die loont, want de vrouwen die het meest succes boeken zijn die die het heft in eigen handen nemen.

Wie wacht om ‘veroverd’ te worden, wordt algauw gekwetst want zij trekken de mannen aan die op meerdere paarden tegelijk wedden. Creatieve mannen die rustig te werk gaan en het serieus menen, weten de vrouwen het meest te bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.