Scoren via e-mail

Online daten is razend populair. Om jouw mogelijke partner te vinden, is het heel belangrijk goed over te komen via e-mail. Hoe? Tracht onderstaande valkuilen te vermijden.

Niet te familiair

Een goed begin is uiterst belangrijk. Met bepaalde woorden straal je heel wat uit. Wees in het begin niet te amicaal. Een te vriendschappelijke aanhef kan leuk klinken, maar schrikt soms af. Wacht nog even om al meteen met ‘liefste’ te beginnen.

.

Waterval

Ratel niet meteen door. Als je de ontvanger nog niet goed kent, floep je er niet meteen alles uit. Het kan geen kwaad de ontvanger nog wat nieuwsgierig te laten.

Geen humor

Grapjes via e-mail werken niet. Als een cynische of humoristische opmerking niet begrepen wordt, kan dit uiterst eigenaardig overkomen.

Overvloed

Verstuur geen twee, drie, vier mailtjes per dag naar dezelfde. Als je denkt, dat moet ik ook nog even schrijven, onthou dat het nog slechts een mailrelatie betreft.

Sportief

Wie uiteindelijk geen ‘touche’ heeft, reageert volwassen. Laat kwetsende opmerkingen of insinuaties zeker achterwege. Ze maken de ander duidelijk dat een afwijzing een wijze beslissing is.

Het laatste nieuws 07/02/08. veiligheid van mailen. welke mail te gebruiken. link naar ander artikel specifiek over mail en daten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.