succes bij online dating

Het online daten is al lang geen marginaal gebeuren meer. De publicaties van artikels op websites van populaire kranten is hier een goed bewijs van. Onderstaande artikel werd gepubliceerd op de site van Het Laatste Nieuws, een Vlaamse krant.

Als je meerdere foto’s bij je profiel op een datingsite zet bij een korte foutloze tekst, heb je de grootste kans om een date aan de haak te slaan, dat blijkt uit Nederlands onderzoek..

Succesvol profiel

Nederlandse onderzoekers bestudeerden de succesfactoren van een een profiel op datingsites, meldt De Telegraaf. Mensen die meerdere foto’s van zichzelf online zetten, slaan sneller een date aan de haak. Daarnaast letten surfende singles op correct taalgebruik, willen ze een kort, persoonlijk tekstje en moet de potentiële partner eerlijk zijn. De surfers worden afgeschrikt door lange teksten en vermeldingen van tonnen ervaring. Dit duidt volgens de singles op een onverwerkte relatie en wordt dus als negatief gezien.

Zonder schaamte

Het is trouwens ook niet langer beschamend om je profiel op een datingsite te zetten, ontdekten de wetenschappers. 405 mensen tussen de 30 en 50 jaar namen aan het onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en Relatieplanet deel.

Zoals je kan lezen wordt er zelf op intelectueel niveau aandacht aan het online daten besteed. Het handelt hier over een studie van de universiteit van Groningen in samenwerking met de ontwikkelaars van Relatieplanet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.