e-mail adres om te daten

e-mail adrs om te datenDe meeste sites hebben een eigen intern mailsysteem maar bij het aansluiten dien je toch een e-mail adres op te geven. Het is beter hier een afzonderlijk e-mailadres om te daten voor te gebruiken. Hier zijn enkele goeie reden voor.

Privacy beschermen

Ten eerst hou je zo je dagelijkse mailverkeer en het mailverkeer van de datingsites gescheiden. Je hebt zo ook volledige afscherming van je privacy en jij bepaald wat mensen van je te weten komen. Nu is het wel zo dat de datingsites het mailadres dat je gebruikt hebt om je aan te melden enkel voor administratieve doeleinden gebruiken en dit nooit publiceren in je profiel. Het zal enkel gebruikt worden om je in te lichten van bepaalde gebeurtenissen zoals het ontvangen van een bericht en dergelijke.

Liever geen spam

Een tweede reden voor een afzonderlijk e-mailadres is om je niet te laten overstelpen met spam. Normaal zou het niet mogen gebeuren maar soms zal er toch gebruik gemaakt worden van de mailinglisten om advertenties rond te sturen. Bij de betalende sites zal je hier dan wel zelf op ingeschreven hebben maar bij sommige gratis sites wordt daar iets minder rekening mee gehouden. In het slechtste geval loop je de kans dat je e-mail adres wordt opgenomen in een listing die dan verkocht wordt aan spammers en dan mag je je aan een stortvloed van spam verwachten. Dit kan je dus gescheiden houden van je privé e-mail door een afzonderlijk adres te gebruiken.

Geen e-mailadres van het werk

Een derde reden is om zeker geen gebruik te maken van een e-mail adres van je werk. Ten eerste is je privacy dan al heel erg geschonden bij de mensen die mail van je ontvangen. Zij weten dan allen waar je werkt. Ten tweede heb je helemaal geen controle wie je mails op het werk kan lezen. Normaal zal niemand anders ze lezen maar er zal altijd een netwerkbeheerder zijn die de mogelijkheid heeft dit wel te doen. Privé en werk gescheiden houden is hier dus de opdracht.

gratis e-mail adres

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gratis e-mail adres aan te maken. Keuze te over.

  • Mijn voorkeur zou uitgaan naar g-mail. Ga gewoon naar google en daar zal je het nodige vinden om een account aan te maken.
  • Hotmail is ook een mogelijkheid. Ook meer dan voldoende mogelijkheden op opslagruimte om nooit je mail te moeten verwijderen.
  • Yahoo-mail is er nog zo eentje. Idem als de vorige. Gewoon een goeie gratis online mail.
  • Breakthru wil ik ook nog vermelden. Dit is een spam free e-mail adres. Alle spam wordt gefilterd en hij is ook gratis. Heeft ook de gewone functies die je zou verwachten van een online e-mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.