Liegen in datingprofiel

Een artikel uit De Telegraaf van 12/02/09 dat gaat over het al dan niet liegen bij het opstellen van een profiel bij het online daten. Blijkt dat we in Nederland nog redelijk goed scoren. Maar 48% zou zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Meestal wordt er dan gelogen over uiterlijk en vooral over lengte en gewicht. Persoonlijk moet ik zeggen dat me dat nu net niet een slim idee is. Bij je eerste echte contact komt dat dan toch allemaal uit en ik zou niet verder aan een relatie of vriendschap willen bouwen die al begonnen is met een leugen. Dus liegen op je profiel voor online daten doe je NIET. Liegen over kaalheid blijkt echter voor de dames geen probleem te zijn.

Een afspraakje maken met iemand die je online hebt ontmoet… Het valt regelmatig bitter tegen. Je date heeft een heel ander uiterlijk of voldoet totaal niet aan je verwachtingen.
Van alle Nederlandse vrijgezellen krijgt 48% te maken met oneerlijkheid tijdens online dating. Voor Europa ligt het cijfer op 58%. Met name lengte, gewicht en kapsel zijn populaire onderwerpen waarover wordt gelogen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 2500 respondenten in opdracht van Logitech.

Kaalheid

Italianen spannen de kroon, want ruim 72 procent van de Italiaanse respondenten geeft aan dat er sprake is van oneerlijkheid tijdens online dating. In Duitsland ligt het percentage aanzienlijk lager (58 %), evenals in Frankrijk (56 %) en Groot Britannië (55 %).
Nederlandse vrijgezellen doen het relatief goed tijdens online daten. Zo stelt ‘slechts’ 48 % van de Nederlanders zich online anders voor dan in werkelijkheid het geval is. De uitkomsten van het onderzoek bieden echter ook enkele positieve aanknopingspunten.
Zo is er goed nieuws voor mannen die kaal worden. Een man die kaler is dan op de foto, geeft vrijwel geen aanleiding tot klachten.
Eén op de drie Nederlanders baseren de beslissing om een afspraakje te maken hoofdzakelijk op het uiterlijk van de andere persoon, ongeacht de persoonlijkheid. Sterker nog, bijna 25% geeft aan dat men besluit sex met de ander te willen op basis van het uiterlijk. Voor de Franse en Britse ondervraagden daarentegen speelt de persoonlijkheid van de mogelijke date ook een belangrijkere rol.

Teleurstellingen en leugens

Om leugens en teleurstellingen te voorkomen, is een online videogesprek door middel van webcams waarbij men elkaar live ziet een mogelijke oplossing. Hierdoor kunnen mensen hun potentiële date te selecteren. Kostbare tijd gaat niet meer verloren omdat mensen alleen energie steken in eerste ontmoetingen met een goede kans van slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.