Online daten en een huwelijkspartner vinden

Een artkel verschenen in de krant op 13/02. Het zijn de bevindingen van een Brits onderzoek uitgevoerd onder mensen die gebruik maken of hebben gemaakt van dating websites. Blijkt toch dat 1 op de 5 mensen die actief zijn een vaste relatie opbouwt en trouwt met de partner die ze op de online dating websites hebben leren kennen. Ze zijn dus opzoek naar een huwelijkspartner. Als conclusie kan je stellen dat een relatie die zijn start kent via het internet meer kans op succes heeft en gemiddeld langer duur. Je moet natuurlijk de bedenking maken dat er maar 1504 mensen deel namen aan het onderzoek en dit terwijl in 2007 22 miljoen mensen een dating website bezochten.

Online daten en een huwelijkspartner vinden

1 op 5 singles die dating websites bezocht, trouwt met de partner die hij er ontmoette, dat blijkt uit Brits onderzoek. Gisteren kwamen de dating websites nog onder vuur toen bleek dat meer dan de helft van de bezoekers liegt in zijn profiel.

Afspraakjes

Uit onderzoek bij 1.504 mensen blijkt dat 1 op 5 singles die via het internet op zoek gaat naar de ware, ook werkelijk trouwt met zijn date. Verder maakt meer dan de helft een afspraakje met iemand die ze online ontmoetten. 62 procent vindt het makkelijker om iemand te ontmoeten via een website dan op andere manieren, zoals op café gaan of via gemeenschappelijke vrienden.

Meer kans op date met online daten

Eerder onderzoek toonde aan dat meer dan 22 miljoen mensen een dating website bezochten in 2007. Ook bleek al dat koppels die elkaar via mail leren kennen meer kans hebben om na hun eerste afspraakje nog eens af te spreken. En dat singles die elkaar leerden kennen via een website 94 procent meer kans hebben dan andere koppels om elkaar te blijven zien. Online dating geeft dus meer kans op een vaste relatie.

Mannen meer kans

Ze ontdekten dat de meeste internetkoppels al na 12 maanden goede een balans vinden tussen passie, intimiteit en verbondenheid. En dat mannen meer kans hebben om online een partner te vinden. Jess Ross, redacteur bij een Britse datingsite: “Online dating is een nieuwe manier om mensen te ontmoeten. Door simpelweg je computer aan te zetten, kun je de rest van je leven met de ware doorbrengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.