Online flirten tijdens het chatten

Vandaag in de Het Laatste Nieuws een artikel gelezen over het online flirten via messenger en dergelijke.

Amper 36% van de Belgen zegt te flirten met anderen tijdens het chatten op het internet. Dit blijkt uit een onderzoek gedaan door Microsoft. Zij zijn het die het populaire Windows Messenger op de markt hebben gebracht. Of misschien is het gewoon populair omdat het met een windowsinstalatie wordt meegeleverd. Ze hadden ter gelegenheid van valentijn een peiling gedaan naar het online flirtgedrag van mensen in 16 landen.

In alle landen was de conclusie dat mensen liever online met iemand flirten dan in het echt. Dat zou immers minder confronterend zijn dan in het echte leven met iemand te flirten. Het online flirten geeft ook wat meer tijd om gepast te reageren op opmerkingen. Dat is een algemeen gegeven van het online chatten. De Nederlanders doen het veel beter met het flirten tijdens het chatten. 80% van de 14,000 ondervraagde Nederlanders zegt regelmatig te flirten op het internet. De Israëliërs deden het het minste volgens de rondvraag. Zij kwamen maar aan 26%.

Wist je dat er zelfs workshops worden georganisserd voor flirten. Deze zijn ook op wat men noemt zakelijk flirten gefocused of gewoon flirten tussen twee mensen. En van de sites die dergelijke workshops organiseren is mysteryflirt.nl. Een workshop kost wel al snel 119 euro en dat is dan nog een van de goedkoopste.

Ook zijn er al vele boeken over flirten geschreven zoals Hoe word ik een schat van: Flirten Als Succesfactor Op Het Werk of Zakelijk Flirten 40 Tips zijn twee voorbeelden van boeken over zakelijk flirten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.