Vrouwen daten het liefst met langere mannen

vrouwen daten mooie mannenHet innerlijke van de mens is nog altijd een doorslaggevende factor bij het kiezen naar een partner. Toch is het zo dat er veel waarde wordt gehecht aan het uiterlijken lijken veel van de clichés overeind te blijven. Vrouwen daten nog altijd liever met een langere man dan met iemand die kleiner is dan henzelf. 76 % van de dames vindt dat haar ideale partner langer dan haar moet zijn. En mannen daten gaan nog altijd voor blond en sexy (sexy is wel een zeer rekbaar begrip en voor interpretatie vatbaar). Dit alles moet blijken uit cijfers die zijn vrijgegeven van be2.nl.

Daten en clichés

Het zij niet alleen de vrouwen die dergelijke voorkeuren hebben. Vrouwen vallen voor langere aantrekkelijke mannen en mannen zullen dan weer bij hun voorkeur vermelden dat een sexy blonde dame geschikt vinden voor een serieuze relatie en/of het moederschap. De ietwat minder uitbundige brunette en gedrongen kleine man hebben dus minder kans op de relatiemarkt. Dit zijn natuurlijk maar de cijfers over het uiterlijke. Indien je wat verder in het onderzoek en de voorgelegde cijfers gaat neuzen blijkt dat het innerlijke toch wel steeds op de eerste plaats gaat komen. Dit kunnen we zeker opmaken dat de mannen en vrouwen indien bij de eerste ontmoeting het uiterlijk wat tegenvalt toch nog een tweede en dede keer wensen op dat te gan met de man of vrouw en dat ze een nieuwe relatie zeker nog niet uitsluiten. Uiterlijk is een erg subjectief gegeven en niet iedereen blijkt te vallen voor dezelfde mensen. Wel is het zo dat lange en mooi gespierde mannen vrouwen nog steeds meer zullen bekoren. Dit gaat dan natuurlijk enkel om uiterlijke aantrekking en vrouwen daten graag zulke mannen maar gaan op basis van uiterlijk alleen zeker geen langdurige relatie aan.
Opmerkelijk is ook dat eens men dan met een “minder” aantrekkelijk persoon een relatie begint men niet de behoefte heeft om iets aan zijn of haar uiterlijk te veranderen. De plastisch chirurg of modebewuste look staan niet op het verlanglijstje. Men zal wel een poging wagen om de man of vrouw anders te kleden maar uiteindelijk is dit zeker geen struikelblok. Slechts 7 procent vind dit wel belangrijk.

Als conclusie kan je hier uit stellen dat we zeker nog niet enkel naar het uiterlijke kijken. Voor kortstondige contacten zal dit wel vaker gebeuren maar wanneer het gaat om een duurzame relatie op te bouwen is het innerlijke zeker veel meer van belang dan het uiterlijke. De clichés zijn wel aanwezig maar dan toch wel eerder beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.