Bekende Nederlanders daten online

Artikel van nu.nl van 15 februari. Het gaat over het aangemeld zijn van bekende Nedelanders bij de online dating site mooiemensen.com. Het zou gaan om onder andere Xander de Buisonjé, Mylène de la Haye en Roderick Hilhorst. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit andere mensen zijn die een foto van hen gebruikt om zich aan te melden bij deze site. Het is dan ook een site die je beoordeelt op je uiterlijk of je al dan niet lid mag worden.

Bekende Nederlanders op datingsite

Het profiel van Buisonjé was de uitbater van de site aanvankelijk niet opgevallen Het is maar na het onvangen van veel “e-mails van dames” die hem op het profiel van ‘Sir Prize’ attendeerden dat hij eens alle gegevens is gaan controleren en hij tot de conclusie kwam dat het best wel eens echt kon zijn.Geverifieerd heeft Heijnerman de identiteit van ‘De Buisonjé’ echter niet. Hij heeft de veronderstelde VIP dan ook niet gevraagd of hij met diens aanmelding naar buiten mocht treden. “Zo close zijn we nou ook weer niet.” De uitbater van mooiemensen.com ziet er weinig kwaad in dat hij het nieuws aan de grote klok heeft gehangen. Online daten is toch algemeen aanvaard gebruikt hij als argument.

Of het nu al dan niet echt is dat deze bekendene Nederlanders zicht aangemeld hebben bij een datingsite laten we best in het midden maar dat ze gebruikt worden als reclamemiddel voor zijn datingsite roept wel enkele vragen op. In de algemene voorwaarden van mooiemensen.com staat de lezen onder artikel 16: “16. MooieMensen.com draagt zorg voor de beveiliging van de door u verstrekte gegevens. Uitsluitend de persoonlijke advertentie en uw profiel, zoals u die bij de registratie hebt verstrekt, zijn toegankelijk voor de andere gebruikers van MooieMensen.com. Uw overige persoonlijke gegevens zijn niet toegankelijk voor derden, tenzij u daarvoor tevoren uitdrukkelijk uw toestemming heeft verleend.” Volgens mij breekt hij met het uitbrengen van de echte naam van deze mensen de algemene voorwaarden van mooiemensen.com want hij heeft de toestemming niet gevraagd met peroonlijke gegevens naar buiten te treden zoals we eerder al lazen.

Het kan natuurlijk altijd zijn dat deze mensen hun toestemming wel gegeven hebben en dan is het wel degelijk een mooie publiciteitsstunt maar ook niet meer dan dat. De vraag is of die niet schadelijk is voor de reputatie van een datingsite om tegen je eigen algemene voorwaarden te zondigen. Discretie is toch nog altijd belangrijk bij het online daten en discretie is iets dat veel online daters dan ook verwachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.