Speeddaten met de ogen, Eyeflirt Speeddaten

speeddaten met de ogen Eyeflirt speeddaten

Trends zijn er in alles en zo ook in het daten. Speedaten met de ogen is overgewaaid uit, hoe kan het ook anders, de VS. Eyeflirt speeddaten wordt het daar genoemd en heeft nu ook navolging gevonden in Nederland. Het systeem is hetzelfde als een gewone speeddate maar dan zonder een gesprek. Je kijkt mekaar gewoon gedurende een tijd al dan niet diep in de ogen en daarna verhuizen de mannen door naar een volgende tafeltje met een single. Na de de intense oogcontacten is er een afterparty waar je dan een geprek met de singles kan aanknopen en vragen of het knipperen met de ogen door een vuiltje kwam.

Je kon al lezen over Eyeflirt Speedaten in enkele kranten zoals “De Telegraaf” in Nederland en “Het laatste Nieuws” in België. Hieronder kan je het artikel lezen uit “Het Laatste Nieuws”.

Daten zonder elkaar één woord te zeggen, het is een nieuwe variant op de traditionele speeddating. Met Eyeflirt Speeddaten kijk je minutenlang in iemands ogen zonder maar één woord te wisselen. Zouden non-verbale signalen dan zoveel meer zeggen dan één woord?

Nieuwsgierig

Praten mag niet, oogcontact leggen wel. Daardoor is het even wennen. “Flirten is leuk en geeft jezelf en anderen een leuk gevoel”, vertelt Vincent bij ‘t Vuur, één van de organisators van dergelijke datingsessies in Nederland. “Bedoeling is bij de ander iets te zoeken wat je nieuwsgierig maakt. Door niet te praten, hoef je je niet te concentreren om het gesprek op gang te houden. Pas tijdens de afterparty kan je al het spraakwater laten vloeien. Daar stap je op degene af die jou om wat voor reden ook, intrigeerde”.

Twee minuten lang oogcontact

Het Amerikaanse fenomeen kent intussen in enkele Nederlandse steden al succes. Mannen nemen plaats aan een tafeltje tegenover de vrouwen. Daarbij kijken ze vervolgens twee minuten in elkaars ogen. Kan je zo iemand leren kennen? “Toch wel”, beweert de Nederlandse organisator. “Heb je al eens iemand één minuut lang aangekeken? Je zal meteen merken of het met de ander klikt?”

Doorschuiven

Net als bij het klassieke speeddaten, schuif je door naar een andere date. Heel wat verleidelijke blikken kruisen op één avond elkaar: gemiddeld ontmoet je twintig mensen per avond. Een dag na het evenement ontvangen geïnteresseerden verdere contactgegevens.

In Nederland is er een site waar je je kan inschrijven voor Eyeflirt Speeddaten. Je kan deze vinden op http://www.eyeflirt-speeddaten.nl/. De prijs is 33 euro en hiervoor krijg je toegang tot de Eyeflirt speeddate, een drankje en een hapje. OP de afterparty die je de drankjes nog extra te betalen. Voor de moment zijn er in België nog niet dergelijke initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.