Online daten voor moslims met muslima.com

muslima.com online daten voor moslimsNa de datingsites voor hoger opgeleiden, christenen, mensen met een maatje meer is er nu ook de eerste datingsite voor Moslims opgedoken. Daten en een geschikte huwelijkspartner zoeken via het internet groeit niet alleen in onze westerse maatschappij maar dus ook onder de moslims. Je moet ook niet verwachten dat alle vrouwen een gesluierde foto hebben op de site. Er zijn ook een boel gematigde moslims en die maken gretig gebruik van moslima.com. De website is trouwens al online sinds 2004 en maakt dus zeker geen deel uit van een nieuwe rage. Wel is het zo dat de moslim dating site nu ook beschikbaar is in het Nederlands. De nieuwe generatie moslims stappen af van de gearangeerde huwelijken en nu kunnen de vrouwen dankzij sites als moslima.com het heft in eigen handen nemen en contacten leggen via chat en e-mail met eventuele huwelijkspartners. Dit gebeurd dan ook nog eens vaak met de steun en hulp van ouders. Een deel van de culturele restricties zoals het alleen zijn met een man als ongehuwde vrouw vallen wel weg dankzij het internet.

In de Telegraaf vinden we ook een artkel met als titel: “Blind date voor moslims“. De titel klinkt een beetje vreemd gekozen en zeker als je de foto’s bij het artikel bekijkt. Je hoef ook maar naar de foto’s op muslima.com te kijken om te weten dat zeker niet alle moslimvrouwen geluierd lopen en zo op de site afgebeeld staan.

Op de site zelf vinden we volgende introtekst:”moslima.com is een dating en personals site for Moslims om deze een Islamitische partner te helpen vinden voor vriendschap,romantiek of huwelijk. Je kan onze site gebruiken om Moslim singles te vinden, Moslim dames te vinden voor huwelijk, chat gebruiken, Moslim vrienden of penvrienden te maken. Onze site is een van de grootste Amerikaanse-Islamitische dating sites met single Moslim vrouwen en mannen van over de hele wereld.“. De vertaling laat soms nog te wensen over maar een Nederlandse versie aanbieden is zeker een stap in de goede richting voor het online daten onder moslims.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.