succesfactoren voor online daten ism Relatieplanet

succesfactoren voor online datenDe Rijksuniversiteit Groningen heeft onder de 405 leden tussen de leeftijd van 30 en 50 jaar van de online dating site Relatieplanet een onderzoek gedaan naar de succesfactoren van een online date. Blijkt dat de het plaatsen van meerdere foto’s een belangrijke factor is in het vinden van een geschikte date. De tekst van de singles speelt ook een belangrijke rol. Spel- en stijlfouten moeten vermeden worden. “Een rugzakje met ervaring” verlemd je niet want dit doelt op een nog onverwerkte relatie en dit wil zeggen dat er nog werk aan de winkel is voor een potentiele nieuwe partner. Hoe korter de profieltekst, hoe meer kans op een geslaagde date. Kort en to the point is dus het moto. Ook blijkt dat het anonieme van het daten plaats heeft gemaakt voor een persoonlijke presentatie met een foto. De schaamte van het lid zijn van een datingsite ligt al even achter ons.

Dit alles was te lezen in een artikel van De Telegraaf op 04 december 2008;

Het onderzoek wees op de succesfactoren voor een geslaagde online date. Singles die meerdere foto’s van zichzelf plaatsen op het profiel, vinden sneller een date.
Daters letten op spel- en stijlfouten, een kort eisenlijstje aan de toekomstige partner en het noemen van eerlijkheid. Lange teksten en opmerkingen over een “rugzakje met ervaring” schrikken af. Het rugzakje staat op datingsites voor een onverwerkte relatie waardoor een negatief verleden meekomt. Hoe korter en persoonlijker de profieltekst is, des te groter is de kans op een geslaagde date.
Opvallend is dat de veelgeroemde anonimiteit van online daten heeft plaatsgemaakt voor een persoonlijke presentatie met foto’s. Datend Nederland is online de schaamte voorbij.
Het onderzoek werd verricht door de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met datingsite Relatieplanet onder 405 respondenten, tussen de 30 en 50 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.