t-shirt daten. Bestaat het nog?

t-shirt daten een rage uit 2007Daten via het internet was iets waar enkele jaren geleden nog raar van opgekeken werd en waar je zeker niet naar buiten mee kwam. De laatste jaren heeft het online daten echter een serieuze boost gekend en is nu niet meer in de taboe sfeer te vinden. In de zomer van 2007 kwam er echter een rage vanuit Italië overgewaaid. Het t-shirt daten. Op het eerste zicht is dit maar een rare bedoening en zou je denken dat het geen lang leven zou leiden. In Italië werd het onder de naam Shyno een enorme rage. In 2007 waren er 200.000 mensen in Italië die zich een t-shirt hadden aangeschaft. In de zomer van 2007 waren er 3 sites actief in Nederland die het t-shirt daten promoten. Zij boden elk een eigen systeem aan om aan t-shirt daten te doen.

Peachy.com (site niet langer online) verkocht t-shirts met een code die de mensen dan naar het nummer van Peachy konden sms-en en jij werd daan op de hoogte gebracht van de intresse. Je kon maar een model t-shirt kiezen en en prijzen van het smsen waren niet echt duidelijk. Deze site is nu niet meer actief en dus geen echt groot succes geworden.

Dan had je nog Behot.nl. Het systeem van behot.nl was ongeveer hetzelfde als bij peachy. Je kon bij hen de code die afgedrukt werd op het t-shirt zelf kiezen en er was ook meer keuze in kleur en model van t-shirt of sweatshirt. Deze site is echter ook niet meer actief en dus ook geen groot succes geworden.

Een derde site was en is nog steeds shirtdater.com. Het systeem van shirtdater.com is wel anbers dan de vorige en vermoedelijk is dit ook de rede waarom deze site nog online is. Het onvangen en versturen van smsen bij de twee vorige sites is/was betalend en deze kunnen je snel wat geld kosten. Shirtdater.com werkt dus niet via een sms systeem maar je nickname van de site wordt afgedrukt op je t-shirt. Tevens heb je extra ruimte om een bijkomende tekst te laten afdrukken. De keuze uit t-shirts is ook veel groter en ze zijn dan nog eens goedkoper dan de andere twee sites. Een ander groot voordeel is dat het de persoon die je heeft gezien in je t-shirt en je wil contacteren niks kost. Ze tikken gewoon je nickname in op de site en krijgen de door jou opgegeven contactmethode aangeboden. De t-shirts worden aangeboden vanaf 19,90 euro. Eigenlijk is het een online t-shirt shop met een extra optie om de jongen of meisje in het t-shirt te contacteren.

Het t-shirt daten is zeker geen rage geworden maar echt dood en begraven is het wel niet. Internationaal is er niet veel meer te vinden van het t-shirt daten maar shirtdater.com blijft toch lustige verder t-shirts verkopen. Vermoedelijk hebben ze een deel van hun succes te danken aan de grote keuze en de eenvoudige manier om contact op te nemen met de eigenaar van het shirt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.