Een eerste afspraakje enkele tips en bedenkingen

eerste afspraakjeSynoniemen van eerste afspraakje zijn onder andere afspraakje, ontmoeting, rendez-vous. Zo kan je ze online vinden. Volgens de Van Dale is een afspraak een mondelinge overeenkomst. Wat we dan hier onder een afspraakje verstaan is de mondelinge overeenkomst tussen twee mensen om een activiteit te doen. Een grote uitleg. Dit wil dan ook wel zeggen dat je iemand moet vinden die bereid is een afspraakje met je te maken en dat is niet altijd even gemakkelijk. Mensen die een rijk sociaal leven hebben, hebben het over het algemeen gemakkelijker om een eerste afspraakje te versieren.

Eerste afspraakje via pepper
Eerste afspraakje via pepper


Ze zijn dan ook altijd welbespraakt en verbaal heel sterk. Deze eigenschappen helpen je al een heel stuk verder in het leven. Wil dit zeggen indien je wat minder scoort op één of beiden van deze kwaliteiten je al maar beter de hoop op een relatie of mooie carriére laat varen. Natuurlijk niet. Het komt vaak voor dat men gewoon een probleem heeft bij het leggen van de eerste contacten. Om deze stap dan wat eenvoudiger te maken is online daten zeker een goeie optie. Gaat dit je dan de ene na het andere afspraakje verzieren. Nee, natuurlijk niet maar het zal je op weg helpen een “online” netwerk van vrienden uit te bouwen die dan later vrienden in het gewone leven kunnen worden. Je moet natuurlijk ook online iets te vertellen hebben en ik geloof er rotsvast in dat ieder mens wel iets te vertellen heeft dat een ander kan boeien. We zijn niet allemaal hetzelfde en hebben dus ook andere interessen. Het is dus ook maar logisch dat we bepaalde mensen ons beter zullen liggen dan andere. Het is niet zo dat geliefden of vrienden in alles het zelfde moeten zijn. Integendeel, verschillende karakters kunnen mekaar heel mooi aanvullen en juist een verrijking zijn voor elkaar. Het zijn vooral de waarden die dicht bij elkaar moeten liggen om een duurzame relatie op te bouwen. Om het cru te stellen kan een koppel waarvan de ene in de vrije liefde gelooft en en andere rotsvast in de monogamie nooit lang stand houden. Dit zijn nu natuurlijk heel extreme uitersten. Het is dus zaak bij het uitzoeken van een afspraakje, of dit nu online of op een andere manier, van je eigen waarden en normen , wat die ook mogen zijn, in acht te nemen en iemand te vinden die deze ook heeft. Als je alleen voor vriendschap of een korte flirt gaat is dit natuurlijk minder van toepassing. Dit concept van waarden en normen worden denk ik ook gebruik op sites die een uitgebreide test doen van hun leden zoals lexamore. Uiterlijk zal in deze testen natuurlijk ook wel een rol gaan spelen.

Eerste afspraakje is niet versieren

Een eerste afspraakje moet je niet altijd zien om de andere te versieren. Dit is echt niet nodig. Het is beter dat je met een open geest naar een eerste afspraakje gaat en het voornemen een fijne avond te hebben met de persoon die je gaat ontmoeten. Zonder verwachtingen zijn er geen teleurstellingen en zal je merken dat er een heel pak minder spanning aanwezig is op het eerste afspraakje. Gewoon een fijne avond hebben en een eerste aftastend gesprek in het echte leven doen. Je zal merken dat dit toch nog heel anders is dan online. De persoon die je online heel leuk vond kan je nu wat tegenvallen. Maar dat mag je er niet van weerhouden een fijne date te hebben. Dit ben je de andere partij ook we wat verschuldigd om dat hij of zij toch ook tijd heeft vrij gemaakt voor je net als jij. Wel moet je de andere geen valse hoop geven als deze er niet is. Nu blijkt uit onderzoek dat wel een heel deel van de first dater overgaan tot meer dan alleen maar een onschuldig afspraakje. Daar gaan we in een later artikel nog wel verder op in.

Eerste afspraakje via pepper
Eerste afspraakje via pepper

Een tweede afspraakje

Na een heel toffe eerste date zal er natuurlijk nog een afspraakje volgen. Dit spreekt voor zich. Maar wat te doen als de eerste ontmoeting wat is tegengevallen. Indien het echt een afknapper was voor je moet je rechtuit zijn en dit ook tegen de persoon kunnen zeggen. Het is niet omdat jij hij of zij niet leuk vond dat dit ook bij hen zo was. Best dus van straight to the point te zijn en ze geen valse hoop te geven. Je kan natuurlijk ook een tweede date overwegen als het je een beetje was tegengevallen. De eerste dategaat meestal ook gepaard met (meestal te hoge) verwachtingen en deze kunnen de date ook minder aangenaam maken. In dit geval kan je ook wel een tweede date overwegen. Het ijs is dan al wat gebroken en dit kan verrassende gevolgen hebben.

Enkele tips voor een eerste afspraakje

1) Lichaamshygiëne. Zowel een stinkende adem als een doordringende lichaamsgeur zijn afknappers. Ook slecht verzorgde tanden of gelige tanden, beïnvloeden het beeld negatief. Lichaamshygiëne is belangrijker dan een net kapsel of mooie kleren.

2) Zelfvertrouwen. Verlegenheid of besluiteloosheid doen het niet goed op de radar. Zelfvertrouwen wordt wereldwijd als een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten beschouwd. De beste manier om dit over te dragen? Lichaamstaal! Recht je rug en schouders, kijk mensen in de ogen en sta niet in een hoekje.

3) Beweeg die handen en lach. Gesticuleren tijdens het praten is géén boosdoener, zeker niet als het vergezeld wordt door een lach. Lachen is de beste manier om op een positieve manier contact te leggen met mensen. Op voorwaarde dat je tanden in orde zijn natuurlijk.

4) Vermijd ‘gesloten’ lichaamstaal, zoals gekruiste armen en opgetrokken benen. Het geeft een defensieve en onbenaderbare indruk. Bij ‘open’ lichaamstaal geef je een ontspannen en losse indruk. In plaats van je armen te vouwen, kan je ze losjes op de tafel leggen.

5) Wees een spiegel. Het gedrag van de ander imiteren, gebeurt spontaan maar het kan geen kwaad er op te letten. Mensen die zich op hetzelfde niveau bevinden, en zich gelijk gedragen, worden aantrekkelijker bevonden. Eén opmerking: spiegel het gedrag niet onmiddellijk, maar wacht 30 tot 60 seconden. Anders valt het op!

DATINGINGSITEVERGELIJKER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.