Jongeren flirten massaal online

Jongeren en online flirtenJongeren blijken het liefst online te flirten via het internet. Bijna de helf van alle jongeren maakt gebruik van het internet om te flirten. Onlangs is er in de “Voor dummies” reeks een ‘flirten voor dummies’ verschenen. In het boek staan een heel deel tips voor het flirten. Niet alle tips zijn even bruikbaar maar de algemene idee achter het boek is dat de vrouwen elke gelegenheid moeten aangrijpen om de ware liefde te vinden. Door flirten krijg je een goed zelfbeeld en is nog fijn ook dus waarom het niet gebruiken.
Jongeren maken dus massaal gebruik van het online flirten via alle bekende kanalen.

Bijna de helft van de Nederlandse jongeren flirt via het internet. Dit doen ze bij voorkeur vanuit hun bed, blijkt uit Nederlands onderzoek.

Flirten en persoonlijke gesprekken

Uit het onderzoek bij 6.370 Nederlandse jongeren tussen 15 en 20 jaar blijkt dat internet een steeds belangrijker communicatiemiddel voor jongeren wordt, meldt nu.nl. De helft van hen gebruikt chatkanalen als MSN Messenger en netwerksites om te flirten. Ook toonde de enquête aan dat ze liever belangrijke mededelingen via het internet versturen (23 procent) dan het persoonlijke tegen elkaar te zeggen (14 procent). Het onderzoek werd georganiseerd door Hi, MSN en Samsung.

Enkele tips uit het artikel verschenen op de site van het laatste nieuws naar aanleiding van her verschijnen van het boek “Flirten voor Dummies”

Wenkbrauwen bewegen

Het boek raadt aan eerst te bepalen wat voor soort flirter je bent: een muurbloem, een stil, maar zelfzeker persoon of een entertainer die het zo druk heeft met moppen te vertellen zodat dat je niet opmerkt wanneer een knappe man binnenwandelde. Door je daar bewust van te worden, ontdek je al snel je pijnpunten en waarom je niet aangesproken wordt door vreemde, aantrekkelijke mannen. De volgende stap is controle te krijgen over je gezicht. “Je gezichtsuitdrukking is het belangrijkste onderdeel van flirten. Maak iets langer dan normaal oogcontact, dat heeft een belangrijk psychosociaal effect. Als je prooi terugkijkt, beweeg dan lichtjes je wenkbrauwen op en neer, maar wel allebei, als je er maar eentje doet, ga je er wat gek uitzien.”

Lichaamstaal

De volgende stap is aan jezelf te werken. “Concentreer je op je stem, iemand die er goed uitziet, maar een nasale stem heeft, laat een slechte indruk na en dat heeft een slechte invloed op je zelfbeeld.” Vervolgens moet je als je een gesprek met een man aanknoopt, op je lichaamstaal letten. “De meest eenvoudige handeling is een lichaamsdeel te laten zien, hef bijvoorbeeld je rok of broek een beetje omhoog zodat je slanke enkel te voorschijn komt. Of probeer iemand zacht en subtiel aan te raken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.