Mannen vallen op slanke verleidelijke vrouwen

Mannen blijken dan toch allemaal voor dezelfde vrouwen te vallen. Dit zou moeten blijken uit een studie die uitgevoerd is door de universiteit van North Carolina. We zouden met zijn allen gaan voor slank en verleidelijk. Laat me dat toch wel in twijfel treken. Misschien zullen we ons hoofd wel draaien naar een slanke en verleidelijke vrouw maar wie zal bepalen wat verleidelijk is. Nu valt de studie wel met een korreltje zout te nemen omdat er enkel foto’s werden getoond van mensen tussen de 18 en de 25 jaar. Alsof mannen en vrouwen boven de 25 niet verleidelijk zouden kunnen zijn. Laat me toe te zeggen dat een wat oudere vrouw veel meer in haar mars heeft dan de jongere modellen. de voorkeur van de vrouwen bhlijkt veel minder eenvormig te zijn. Elke heeft echt wel haar eigen voorkeuren over het uiterlijke van de man. Wel blijkt ook uit de studie dat op latere leeftijd de glimlach veel belangrijker wordt.
Ook staat er niet in de artikels over de studie vermeld of de foto’s werden getoond aan mensen die al dan een niet een partner zochten. Ik denk dat dit ook al een andere kijk geeft op het andere geslacht. En dit al zeker als men een vaste relatie of een los contact zoekt.

Mannen houden van slanke en verleidelijke vrouwen.

Mannen vallen allemaal op hetzelfde type, namelijk op slanke verleidelijke vrouwen met zelfvertrouwen. Dat is de verassende conclusie uit een studie door psychologen van de universiteit van North Carolina. Maar bij vrouwen ligt het veel ingewikkelder. De psychologen legden 4000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 foto’s voor van mensen van het andere geslacht tussen de 18 en de 25 jaar en mannen bleken het al snel eens.

De voorkeur van de vrouwen

Bij vrouwen lag het veel gecompliceerder. Ze verschilden veel meer in hun voorkeuren. Sommige vrouwen vonden een specifieke man zeer aantrekkelijk terwijl die door anderen helemaal niet aantrekkelijk gevonden werd. Leeftijd en uiterlijke schoonheid bleken veel minder mee te wegen.

Volgens de onderzoekers geven de uitkomsten van dit onderzoek een beter inzicht in eetproblemen bij vrouwen en waarom ze veel meer dan mannen onder druk staan om aan een bepaald beeld te voldoen.

Mannen voelen die druk minder maar hebben weer een andere probleem, ze hebben veel meer competitie omdat hun soortgenoten op hetzelfde type vrouw vallen.

Uit het onderzoek bleek ook dat voorkeuren met de tijd veranderen. Zo blijken ouderen een sterke voorkeur te hebben voor mensen die lachen. (bron: bnr.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.