Digitaal flirten populair onder vrouwen

Digitaal flirten

Digitaal flirten blijkt vooral populair te zijn onder vrouwen. Vrouwen laten over het algemeen de fantasie de vrije loop na een digitaal contact met een man. Een onderzoek van VROUW en relatieplanet bracht dit aan het licht. In alle opzichten zijn de resultaten positief voor het online flirten. De online datingsites en sociale site blijken effectief ook te werken. Je moet natuurlijk altijd wel realistische verwachtingen hebben over de eventuele partner

Nadat ze via telefoon of mail met een man in contact is getreden, laat 67 procent haar gedachten de vrije loop. Ook maakt ze zich een voorstelling van hoe hij er uit zal zien. Een aanzienlijk deel van de vrouwen (79%) komt er ook daadwerkelijk achter, omdat ze een ontmoeting aandurft.

Digitaal flirten en alleenstaanden

VROUW en datingsite relatieplanet deden gezamenlijk onderzoek onder 1852 Nederlanders. Sinds een groot deel van de alleenstaanden digitaal naar de ware zoekt, is het zoekgedrag veranderd.

Zo wordt er enorm digitaal geflirt via mail, hyves, datingsites en sms. Vooral vrouwen geven aan dit af en toe te doen, 63 procent flirt en 41 procent van hen geeft ook aan het aantrekkelijk te vinden wanneer hij flirt. Ook wordt ze van haar stuk gebracht door een mooie stem en humor.

Drempel tot online daten

Digitaal flirten met iemand die je nog nooit hebt gezien, blijkt lekker veilig. 17 procent vindt het een drempel om iemand te ontmoeten uit angst dat die persoon zal tegenvallen, en 22 procent durft niet omdat ze bang is zelf tegen te vallen. Ook geven de ondervraagde vrouwen aan (waarvan de grootste groep tussen de 25 en 55 jaar is) dat ze bang zijn dat deze relatie hierdoor ophoudt te bestaan.

Goede keuze

Maar als ze een ontmoeting dan toch hebben aangedurfd, blijkt dit een goede keuze. Slechts 2 procent vond het verschrikkelijk, bij 11 procent viel het een beetje tegen, voor 15 procent bleek de date niet aan haar verwachtingspatroon te voldoen. Daarentegen zegt 70 procent ronduit: ”We hebben het geweldig gehad!”

En de cijfers onderstrepen dit, 61 procent van de vrouwen geeft aan dat deze ontmoeting uiteindelijk tot een relatie heeft geleid. In bijna de helft van de gevallen houdt zo’n relatie stand, terwijl de verhouding bij 41 procent tussen de 1 en 6 maanden weer is beëindigd.

Overkomen

Opvallend is dat de mensen die zo’n digitale verliefdheid nog nooit is overkomen, zich daar ook maar weinig bij voor kunnen stellen. 40 procent van de vrouwen gelooft niet dat het haar kan overkomen, bij mannen ligt dit percentage zelfs op 45 procent.

OPVALLENDE UITKOMSTEN:

Ben je weleens verliefd geworden op iemand die je nog nooit hebt gezien?

Ja: 49% mannen 55% vrouwen

Waar heb je diegene ontmoet?

Datingsite: 71% mannen 75% vrouwen

Maakte je ideaalbeelden van diegene op je verliefd werd?

Ja, beelden van een aantrekkelijk persoon: 36% mannen 32% vrouwen

Ja, het beeld dat voor mijn gevoel goed bij hem/haar paste: 63% mannen 64% vrouwen

Laat je je fantastie de vrije loop?

Ja, ik heb vaak levendige fantasieën als ik contact heb met iemand: 16% mannen 11% vrouwen

Ja, ik heb soms fantasieën als ik contact heb met iemand: 67% mannen 59% vrouwen

Hoe heb je diegene toen beter leren kennen?

Mail: 67% mannen 67% vrouwen

telefoon: 46% mannen 54% vrouwen

datingsite: 22% mannen 17% vrouwen

Bron: De telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.