internetdaten in 2009

internetdaten werkt

Internetdaten geraakt steeds meer ingeburgerd. Waar het enkele jaren nog een marginaal gegeven was op het internet wagen nu ongeveer 62% van de surfers zich aan internetdaten en/of sociale netwerksites. Steeds meer mensen gebruiken het internet bij de zoektocht naar een partner. Niet enkel gebruiken meer mensen het internet om een partner te vinden maar bijna vier op de tien internetcontacten leidt tot een serieuze relatie en 25% eindigt zelfs in een huwelijk, zo blijkt uit onderzoek naar 15 jaar internetgebruik in Nederland. Het onderzoek is in opdracht van internetaanbieder Online uitgevoerd door Synovate onder ruim 1.000 internetters. Online, die dit jaar vijftien jaar bestaat, maakte begin zomer 2009 al de eerste resultaten van haar onderzoek `15 jaar Internet` bekend. Daaruit blijkt de sterk toegenomen afhankelijkheid van internet en dat men van het net afhankelijk is voor het onderhoud van sociale contacten.

internetdaten en sociale contacten

Een aantal respondenten is kritisch over de veranderingen in persoonlijke contacten en de toegenomen individualisering als gevolg van internet. Wel ziet een groot aantal respondenten het sociale leven toenemen door de sociale netwerksites en/of internetdatingsites. Directeur Hubert Strokosch van Online meent dat de wereld door internet heel toegankelijk is geworden. `Voor veel mensen is het aantal contacten sterk toegenomen, vooral ook internationaal. Zoals je merkt geeft het gebruik van internet aanleiding tot individualisering. Door de opkomst van de sociale netwerken en internetdatingsites lijkt hier nu toch verandering in te komen en maakt men nieuwe sociale contacten over de hele wereld. Dat is net één van de voordelen van het internet. Het vergroten van de actieradius.

sociaal geaccepteerd

Van de respondenten is 62% actief op sociale netwerken en/of internetdating sites. `Online daten is inmiddels sociaal geaccepteerd. Meer dan de helft van de mensen kent wel iemand die via internet een date heeft geregeld. Daar is geen taboe meer op. Wij vonden het verrassend om te zien dat vier op de tien internetcontacten ook daadwerkelijk tot een relatie of huwelijk leidt`, aldus Strokosch. Dit cijfer geeft toch aan dat het internetdaten ook daadwerkelijk werkt.

[bron: admanager.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.