relatiesites in Nederland en Belgie

Relatiesites, wat kan je hieronder verstaan? Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten relatiesites die je telkens een andere dienst aanbieden. Dan hebben we het niet alleen over de layout van de pagina of de aangeboden tools zoals cam, chat, forum en ga zo maar door maar ook over naar wat de mensen die lid zijn van de site op zoek zijn. Het zal je maar overkomen dat je je aanmeld op een site op zoek naar een serieuze relatie met iemand van rond de 50 en blijkt het een site te zijn die zich toespitst op jongeren of op losse contacten. Ik denk dat de sites die zich toespitsen op losse contacten niet echt onder de relatiesites mogen gerekend worden.

Wat zijn relatiesites

Een relatiesite biedt zijn diensten aan om te helpen een nieuwe relatie op te bouwen en dat is nu juist niet van toepassing met losse contacten. Eén van de grootste relatiesites in België en Nederland is dan ook Relatieplanet. Je kan hier gewoon gratis een profiel opstellen en beperkt gebruik maken van de site zonder dat het je iets kost. Het is zeker niet de eerste keer dat we deze site vermelden. Als hoofdzaak is dit ook omdat ze zoveel leden hebben dat je wel je gading moet vinden. Of je nu een serieuze relatie, losse contacten, een gay relatie,… zoekt, je kan het hier allemaal vinden. Relatieplanet biedt een site aan waarin je contacten kan leggen. Het zoeken door de leden naar een geschikte partner is jouw werk.

relatiesites met persoonlijkheidstest

Er zijn daarentegen ook sites die je al een heel eind op weg zullen helpen via een persoonlijkheidstest of relatietest. Deze neem je af bij het aanmelden voor een gratis account. Bij alle sites kan je een gratis profiel aanmaken en is het afnemen van de test gratis. De resultaten krijg je er dan ook nog eens gratis bij. Het resultaat zal bestaan uit een lijst met leden die een eventuele match met je zijn. Om contact te kunnen opnemen met de leden zal je dan betalend lid moeten worden. Enkele voorbeelden van relatiesites die werken volgens dit principe zijn Lexamore, Be2 en parship België en parship Nederland.

Andere relatiesites

Er zijn natuurlijk nog andere relatiesites die zicht toespitsen op een algemeen publiek of op een bepaalde bevolkingsgroep. Denk maar aan bijvoorbeeld e-matching dat een platform biedt aan hoger opgeleiden om contacten te leggen. Zo zijn er ook sites die voor mensen zijn boven een bepaalde leeftijd, ras, geloof en noem maar op. Enkele voorbeelden hiervan zijn seniorengeluk. Dit is een site voor 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie, 50plusmatch is voor dezlefde leeftijd bedoeld. gay-PARSHIP is dan weer voor de Homo gemeenschap en werk ook volgens het principe van de persoonlijkheidstest. Zoals je kan zien is er keuze genoeg in de relatiesites. Je moet uitmaken wat je wil en dan kan je een passende site gaan zoeken. Veel succes met de zoektocht.

Een gedachte over “relatiesites in Nederland en Belgie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.