Tips voor contactadvertenties en eerste contacten

De datingsite OKcupid, een engelstalige datingsite heeft een onderzoek gedaan onder 500.000 van de eerste contacten op hun datingsite en contactadvertenties. Als resultaat kregen ze enkel regels waarmee rekening te houden bij het opstellen van een online datingprofiel en de teksten die je best kan gebruiken bij het leggen van de eerste contacten. Door te analyseren welke berichten werden gelezen en beantwoord en welke niet kwamen ze to enkele tips voor het opstellen van een contactadvertentie en eerste contact.

Correcte taalgebruik in contactadvertentie

Het gebruik van afkortingen zoals in tekstberichten of dialect lijkt een negatieve invloed te hebben. Gebruik van “haha” of “lol” bleken dan weer wel een positief effect te hebben. Er mag dus gelachen worden maar hou de rest je eerste contact of contactadvertentie netjes en grammaticaal correct dit maakt het voor iedereen begrijpbaar en geeft ook een serieuzere indruk.

 

Gebruik algemene complimenten

Het zal je verbazen maar complimenten op het uiterlijk worden over het algemeen niet zo goed onthaald. Algemene complimenten bleken dan weer wel te werken voor een eerste contact. Iemand sexy of mooi noemen nog voor je hen in het echte leven hebt gezien is dan ook wel een beetje vreemd.

Aanhef in contactadvertentie of mail

Zoals je wel al zal vermoeden is de aanhef van je eerst contact of contactadvertentie heel belangrijk. Kort en bondig is hier de boodschap. Hou het kort zodat geïnteresseerden snel aan je eigenlijke bericht of contactadvertentie kunnen beginnen te lezen. Ik zou het zelfs bij een gewone “Hoe gaat ie” durven houden.

Binnen de datingsite blijven met eerste contact

Bij een eerste contact kan je best niet voorstellen verder te chatten of te mailen op een medium buiten de datingsite. De datingstite biedt een zekere veiligheid en deze is, zeker tijdens de eerste contecten, best wel belangrijk. Vraag ook niet te snel naar een telefoonnummer. Dit zou eigenlijk venzelfsprekend moeten zijn. Het uitwisselen van persoonlijke gegevens zal op een geleidelijk manier gebeuren.

Vermelding van specifieke intressen

Het vermelden van bepaalde intressen blijkt ook je kansen vooruit te helpen. Indien je intressen hebt in bv. een bepaalde muziekgenre kan je dit zeker vermelden in je eerst contactmail of contactadvertentie. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je dan de mensen die deze intresse met je delen meer zal aantrekken wat toch uiteindelijk de bedoeling is. We hebben dit al eens vermeld in eerdere posts maar het komt er dus wel op neer om zo specifiek mogelijk te zijn over jezelf en wie je zoekt.

Kwetsbare man

Jezelf verontschuldigen en al eens onhandig uit de hoek komen blijkt zeker geen negatief effect te hebben. Vaak lees je net van zelfzeker te zijn bij het daten en zoeken van een partner maar dit blijkt bij het leggen van een eerste contact online zeker niet het geval te zijn. Misschien trek je dan een ander soort vrouw aan maar succes kan je dus ook hebben zonder de meest zelfzekere te zijn van de hoop. Je eigen blijven is toch steeds een belangrijk punt. Je zoekt tenslotte een relatie en ja kan moeilijk jezelf anders gaan voordoen voor rest van je leven of de duur van de relatie.

Atheïst en succesvol daten

Het vermelden van reliegie gebeurt wel vaker bij contactadvertenties maar dan blijkt het toch best te zijn dat je een ongelovige bent. Misschien draagt de aanwezigheid van specifieke datingsites voor bepaalde geloofsgroepen op het internet bij tot dit fenomeen. Het is best mogelijk dat bij OKcupid een groter deel atheïsten zijn aangemeld met contactadvertenties. Natuurlijk is dit maar één site die een onderzoek doet.

Wat te denken van deze resultaten

Deze resultaten zijn natuurlijk maar van een onderzoek uitgevoerd op één site die ook wel een zeker doelpubliek zal hebben en waarvan de leden dus ook deel uitmaken van dit doelpubliek. OKcupid is wel een redelijk algemene datingsite en je kan dus wel tot op zekere hoogte geloof hechten aan de resultaten. 500.000 berichten analyseren is ook niet niks en geeft al een zekere marge en geloofwaardigheid. Zoals bij alles is het bij het zoeken van een nieuwe relatie het belangrijkste om jezelf te blijven en geen onrealistische verwachtingen te hebben. Tenslotte is het online daten een verlenging van het gewone leven of dat zou het toch moeten zijn. Er gelden dus min of meer dezelfde regels enkel kan je op korte tijd met veel meer mensen contacten leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.