2010 jaar van de liefde

Het jaar 2010 moet het jaar van de liefde worden volgens het trendrapport van Bakas.nl. De trendwatcher Adjiedj Bakas heeft net zijn trendrapport 2010 uitgebracht en heeft ook een hoofdstuk over de liefde.

Eenzaamheid neemt toe.

Op dit moment noemt 1:4 Nederlanders zich eenzaam, en melden fysiotherapeuten al dan de helft van hun klandizie voor massages voortkomt van mensen die niet meer gestreeld worden. Ook in de thuiszorg komt veel vraag naar thuiszorg voort uit eenzaamheid. Daarmee groeit de liefdesmarkt. De liefde wordt een belangrijk thema in 2010, nu ook zingeving, spiritualiteit, warmte, intuïtie, instinct en ‘jezelf goed voelen’ terug keren in de ‘economie van het geluk’.

relatie maakt gelukkiger

Onderzoek toonde aan dat mensen met een relatie gelukkiger zijn dan zonder, maar de relatievorm kan je gevarieerder invullen dan ooit. Het huisdier als beste vriend (nu niet alleen maar als hond of kat ook als minivarkentje) rukt op. Maar ook de robot wordt verder ontwikkeld als de ultieme geliefde. Tieners worden minder verliefd en hebben meer los seksueel contact: ‘less dating, more hooking up’. En een nieuwe liefde voor gepensioneerden komt in 2010 ook weer vaker voor. Veertigers en vijftigers maken tot hun verbijstering mee dat hun ouders gaan scheiden en op anderen verliefd worden. Er is in 2010 viagra voor vrouwen op de markt en oudere vrouwen hebben vaker een relatie met jongere jongens: een 50+ vrouw en een 25- jongen gaan in 2010 prima samen.

Andere vormen van liefde

Liefde biseksualiseertook vaker en mensen hebben vaker twee of meer relaties naast elkaar: de trend van de Surinamisering van de liefde. Scheiden wordt makkelijker en komt in recessietijd vaker voor. Exen gaan vaker harmonieus met elkaar om. Vrouwen zijn bereid te wachten op specifieke mannen met genen waarmee ze een kind willen (de nerd wordt populairder) waardoor ook de 2e en 3e leg doorzetten. In het boek ‘De Toekomst van de Liefde’ dat begin 2010 verschijnt worden alle liefdestrends op een rij gezet.

Wie is Adjiedj Bakas?

Adjiedj Bakas werd uitgeroepen tot trendwatcher van het jaar 2009 en zwarte ondernemer van het jaar 2008. Hij schreef bestsellers als ‘World Megatrends’, ‘Megatrends Nederland,’ ‘Lving without Oil,’ ‘Beyond the Crisis’ en ‘Microtrends Nederland’. In 2009 verschijnen van zijn hand de boeken ‘De Toekomst van de Liefde,’ ‘De Toekomst van Gezondheid’ en ‘De Staat van Morgen’.Trendrapport voor het jaar 2010 van Bakas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.