Vrouwen en onenightstand.

De helft van de vrouwen in de twintig had een one-night-stand. Ook vrouwen in de dertig en veertig zijn niet vies om het bed te delen met iemand die ze daarna nooit meer zien.

Uit Brits onderzoek, uitgevoerd onder 1.000 vrouwen boven de twintig die een lange relatie kennen, hebben of getrouwd zijn, blijkt dat 48 procent van de vrouwen in de twintig een one-night-stand had.Van de vrouwen in de dertig had 46 procent een one-night-stand en 45 procent in de leeftijdscategorie 40 tot 49 deelde ook het bed voor één keer met een man. Daarnaast had een derde van de vijftigers eenzelfde avontuur.

Spijt van onenightstand

Niet veel vrouwen zouden het terug willen draaien, zo hebben vrouwen in de veertig, met driekwart, het minst spijt van hun eenmalige seksavontuur. Van de vijftigers zegt 65 procent geen spijt te hebben en bij de 60-plussers geeft maar 56 procent aan het voorval te betreuren. Vrouwen in de twintig denken daar anders over. 44 procent van deze groep wenste dat hun one-night-stand nooit was gebeurd, zo meldt Daily Mail.

 

Studenten en onenightstand

Tegenover iedere date die studenten hebben staan door de bank genomen twee onenightstands. Dat is wat Carolyn Bradshaw, verbonden aan de Amerikaanse James Madison University (Virginia), en haar collega’s hebben vastgesteld. Het onderzoek was erop gericht motivaties te onthullen waarom de voorkeur de ene keer uitgaat naar een avontuurtje voor één nacht en de andere keer gekozen wordt voor een langduriger date-traject.Bradshaw en haar team onderzochten hiervoor 150 vrouwelijke en 71 mannelijke studenten. Alle deelnemers werden blootgesteld aan verschillende situaties waarin ofwel lust ofwel liefde centraal stond. Hieruit kon vervolgens vastgesteld worden dat beide seksen een date verkiezen boven een onenightstand, maar dat daar in de praktijk niet veel van te merken is. Zowel mannen als vrouwen blijken tot bijna twee keer vaker seks voor een nachtje dan dates te hebben.

bron: nu.nl

Lees ook Vrouwen kieskeurig bij onenightstand

Een gedachte over “Vrouwen en onenightstand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.