seks op de eerste date kan dan toch

casual dating

Seks op de eerste date kan dan toch. De tijden veranderen en waar in 1995 seks op de eerste dat nog “not done” was lijk dit nu meer en meer aanvaard te worden bij het daten en staat een langdurige relatie niet in de weg. Zoals in onze vorige post reeds vermeld kan casual seks uitmonden in een langdurige relatie. In het datinghandboek “The Rules” uit 1995 wordt seks op de eerste dat afgeraden als je op zoek bent naar een langdurige relatie. Over dit onderwerp is er ook een post op singlesite.nl. Hieronder kan je het hele artikel lezen.

Vele vrouwen die op zoek zijn naar hun ideale man, kennen het datinghandboek ‘The Rules’. Ook Blake Lively zou de regels gebruikt hebben om Leonardo aan de haak te slaan. Verschillende datingexperten zeggen nu echter dat het boek uit 1995 totaal verouderd is. En dat betekent: seks op een eerste date kan wél!
Eén van die experten is schrijfster Bethany Marshall, die ervan overtuigd is dat je de regels uit het boek van Ellen Fein en Sherrie Schneider niet meer mag volgen. “Daardoor besteed je te weinig aandacht aan je innerlijke stem en je eigen ervaringen”, vertelde ze aan Women’s Health.

Seks op de eerste date

Maar dat is niet de enige reden om jouw exemplaar van datinghandboek weg te gooien. Er zijn namelijk ook wetenschappers die zeggen dat de belangrijkste regel uit het boek niet klopt. Die regel zegt dat je minstens drie dates moet wachten voor je aan seks begint, omdat er anders nooit een serieuze relatie zal volgen.
Volgens een recente studie van de University of Iowa kan casual seks echter wel uitmonden in een betekenisvolle en langdurige relatie. “De mensen van vandaag zien seks als een normaal onderdeel van het leven en niet als een bedreiging voor het begin van een relatie”, zei assistent-professor in de sociologie Anthony Paik in Women’s Health. “Er is zelfs een significant percentage van relaties die begonnen zijn met niet-romantische seks.”

Samenwonen

Fein en Schneider raadden in 1995 ook aan om niet samen te leven met een man of om spullen achter te laten in zijn appartement. Nochtans heeft samenwonen voor het huwelijk volgens het Britse National Center for Health Statistics geen effect op het voortbestaan van een relatie.
Professor Bill Cloke: “Het is belangrijk dat koppels eerlijk zijn over de reden waarom ze gaan samenwonen. Is het misschien een test om te zien of jullie relatie sterk genoeg is? Dat kan. Zolang jullie allebei op dezelfde golflengte zitten en dezelfde verwachtingen hebben voor de toekomst, is samenwonen geen probleem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.