is de cougar een mythe

Bestaat de cougar-trend dan toch niet. Oudere vrouwen die vallen op jongere mannen zou dan toch geen algemeen gegeven zijn. Zoals altijd hebben wetenschappers de cougar – trend weten te weerleggen na een onderzoek onder 22.000 mannen en vrouwen. Voor de meesten van hen zijn de date-voorkeuren niet veranderd zo bleek uit de analyse van de online date profielen.

Uit de gegevens bleek dat de meeste van de vrouwen een voorkeur hebben voor oudere mannen. Mannen daarentegen houden van jongere vrouwen. Jongere mannen zouden dan wel op zoek zijn naar oudere vrouwen voor seksuele avontuurtjes.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat er wel degelijk vrouwen zijn die op zoek zijn naar een toyboy. Het is wel zo dat de relaties van Madonna en Demi Moore oa het gegeven van oudere vrouwen die jongere mannen daten, cougar dus, in de media heeft gebracht en het verhaal een eigen leven is gaan leiden.

Artikel over de cougar-trend op nu.nl

“AMSTERDAM – Er is al veel aandacht voor geweest en blijkbaar allemaal voor niets. Volgens Britse onderzoekers bestaat de cougar-trend, waarbij oudere vrouwen het aanleggen met veel jongere mannen, namelijk helemaal niet.
Tot de verbeelding sprekende voorbeelden als Madonna en Demi More doen wellicht anders vermoeden, maar voor het gros zijn de date-voorkeuren niets veranderd.Dat stellen de wetenschappers na de leeftijdsvoorkeuren van 22.000 mannen en vrouwen geanalyseerd te hebben. De psychologen maakten hiervoor gebruik van online date-profielen, afkomstig van websites

vrouwen vinden oudere mannen mooier

Hieruit bleek dat vrouwen nog altijd een sterke voorkeur hebben voor oudere mannen, volgens de onderzoekers van het University of Wales Institute in de hoop dat deze mannen welvarender zijn. Mannen houden daarentegen van jong en mooi, waarbij hoe jonger hoe mooier lijkt te betekenen.Van de zogenaamde cougar-trend was echter niets te merken, aldus de wetenschappers. “Het gaat gewoon om een hardnekkige aanname”, stelt hoofdonderzoeker Michael Dunn tegen Reuters.Het vooroordeel zou het resultaat zijn van de verworven financiële onafhankelijkheid van vrouwen, waardoor oudere mannen geen ‘moetje’ meer zijn. De resultaten van het onderzoek zijn opgenomen in het vakblad Evolution and Human Behavior.”Wil je meer lezen over cougars dan kan je terecht bij sexy cougar, oudere vrouwen daten graag jongere mannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.