Nederlandse singles zijn happy, maar toch op zoek

Nederlandse singles zijn happy, maar toch op zoek naar een relatie.In een persbericht gelanceerd door Lexa.nl delen ze hun bevindingen mee uit een rondvraag onder 3000 singles in Nederland over de tevredenheid van de singles in Nederland. Het lijkt dat de meeste singles best wel tevreden zijn als single. Dit neemt niet weg dat het merendeel wel graag een partner zou hebben. Opmerkelijk is dat single vrouwen vaker tevreden zijn dan mannen ongeacht of ze een partner hebben of niet.

Nederlandse singles zijn happy, maar toch op zoek

Amsterdam, 27 oktober 2011 – Online datingsite Lexa.nl stelde ruim 3.000 Nederlandse singles tussen 25 en 49 jaar de vraag hoe tevreden zij zijn met hun single leven. Bijna 70% gaf aan zichzelf een ‘happy single’ te vinden. Het merendeel van deze singles geeft echter wel aan dat iemand die hun leven nóg leuker kan maken van harte welkom is. Single vrouwen zijn vaker tevreden dan mannen en voelen zich vaker even gelukkig, ongeacht of zij wel of geen partner hebben (26% vs. 19%). De singles die zichzelf (af en toe) eenzaam voelen, zijn met 26% gelukkig een stuk minder talrijk. Slechts een kleine 5% zegt dat de ‘ultieme vrijheid’ en het ‘alles kunnen doen en laten wanneer ze maar willen’ een reden is om zich niet te binden.

[useful_banner_manager banners=14 count=1]

De antwoorden op de vraag wat singles zouden doen als zij morgen een partner zouden ontmoeten zijn verrassend. Een flirt-trip naar party-eiland Ibiza is namelijk het minst populair (6%). Bijna driekwart (74%) is serieus. Zij besteden hun laatste dag als single aan de voorbereiding op de volgende dag en zorgen ervoor dat ze er dan op hun best uitzien. Kenmerkende single-pluspunten zoals uitslapen, een bende maken in huis en in pyjama naar TV kijken, zijn voor maar 11% de favoriete tijdsbesteding tijdens de laatste single dag. Slechts 10% zou nog snel een ‘reis-rond-de-wereld-in-1-dag’ maken, als dat zou kunnen. Overigens zijn mannen twee keer zo reislustig als de vrouwen. Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl is niet verbaasd over deze resultaten: “Het aantal singles in Nederland groeit nog steeds en het merendeel daarvan geniet van deze periode in het leven. Uiteraard willen singles ook graag hun interesses en ervaringen delen met een partner. Om daarvoor snel de juiste persoon te vinden, worden de profielen op Lexa.nl ook steeds uitgebreider en persoonlijker met meer foto’s en de toevoeging van bijvoorbeeld favoriete muziek, films, boeken en reisbestemmingen. Hierdoor zien we dat de meeste singles op Lexa.nl al binnen 3 maanden een partner weten te vinden”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.