online dating voor 55-plussers is populair

online dating voor 55-plussers is populairDatingsites voor 55-plussers zijn er al een tijdje. De meeste datingsites richten zich nog wel altijd op twintigers en dertigers, die online de liefde van hun leven willen vinden.Er zijn nu echter ook sites die zich specifiek richten op de datende 55-plussers. Denk maar aan onder andere 50plusmatch.nl voor Nederland en 50plusmatch.be voor Vlaanderen.Deze datingsites voor 55-plussers zijn nog redelijk succesvol ook. Het aantal 55-plussers die aan online dating doen zou de laatste drie jaar gestegen zijn met 39% en dit volgens een marktonderzoek van Experian Hitwise. Bepaalde datingsites voor 55-plussers spreken zelfs van een stijging met 93% tijdens de laatste 8 maanden.

toekomst van online dating voor 55-plussers

Experten schrijven de populariteit van online dating bij de oudere bevolkingsgroep toe aan het feit dat ze niet meer focussen op trouwen en kinderen krijgen. Daardoor kunnen ze rustig zoeken naar iemand met gemeenschappelijke interesses, niet naar een potentiële huwelijkskandidaat of geschikte vader.
Een bijkomende reden voor de populariteit is het steeds hogere scheidingspercentage bij deze leeftijdsgroep. Een steeds groter deel van de 55-plussers is alleenstaande en dus ook op zoek naar een partner en vinden in hun zoektocht de weg naar het online daten
Indien je meer wil weten over online daten voor 55-plussers kan je terecht op onze post ” Dating voor 50 plus. Senioren en online daten. “. IN deze post vind je ook links naar uitleg over enkele sites die bedoeld zijn voor 55-plussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.