Vier op tien internetdates eindigt in relatie

digitaal flirtenVier op tien internetdates eindigt in relatie volgens “Het Laatste Nieuws”. De taboes rond internetdates blijken steeds meer te verdwijnen. Eén op de zes mensen zoekt contacten via internet met als doel een partner te vinden. Bijna vier op de tien van de internetcontacten leidt tot een serieuze relatie en bijna een kwart eindigt zelfs in een huwelijk. Dit zijn de conclusies van een onderzoek naar 15 jaar internetgebruik onder ruim 1000 internetters. Het onderzoek is uitgevoerd door Synovate in opdracht van internetaanbieder Online. U kan het onbderzoek zelf lezen via deze link: Vier op tien internetdates eindigt in relatie. De helft van de Nederlanders zegt niet afhankelijk te zijn van internet. Als men moet kiezen doen zij dit toch, samen met televisie, als laatste de deur uit.
[useful_banner_manager banners=1 count=1]Verder lezen we het volgende in het rapport:
Online daten is een wijdverspreide en algemeen geaccepteerde onlinebezigheid. De jongere leeftijdscategorie heeft hier echter minder moeite meedan de oudere groepen. Online daten heeft in veel gevallen tot een positiefresultaat geleid.Deze conclusie is gebaseerd op:

  • 16% van de respondenten heeft iemand leren kennen via internet. Meer dan de helft
    kent iemand in zijn of haar omgeving.
  • Light users zijn minder online bezig met het zoeken naar een relatie. De jongere
    leeftijdsgroep meer.
  • In bijna vier op de tien gevallen heeft het contact op internet geleid tot een serieuze
    relatie of een huwelijk.

Dit artikel verscheen op de website van het Het Laatste Nieuws

Het internet wordt steeds vaker gebruikt om een partner te zoeken. 4 op de 10 gebruikers hebben ook daadwerkelijk een relatie of huwelijk. Zo blijkt uit Nederlands onderzoek.

Sociale contactenInternetaanbieder Online wilde weten hoe toegankelijk het medium is geworden. Internet doet het goed, vooral bij de zoektocht naar de partner.

Steeds meer doen we voor het onderhoud van sociale contacten , een beroep op de computer. “De wereld is door internet plots toegankelijk geworden”, meent directeur Hubert Strokosch van Online. “Het aantal contacten neemt toe, vooral ook internationaal”.

Geen taboe
62 procent is actief op sociale netwerken, 10 procent van hen doet aan internetdaten. Het onderhouden van sociale contacten online veranderde ook het liefdesleven drastisch. Meer dan de helft van alle mensen kent wel iemand die via internet al een date regelde, waardoor alle taboes verdwijnen.  Vier op de tien leidt zelfs tot een serieuze relatie of huwelijk.

Uit de cijfers die blijken uit dit onderzoek kan je toch opmaken dat internetdates wel degelijk een kans op slagen hebben. Ze geven zelfs meer kans op slagen dan mensen ontmoeten op de traditionele manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.