Seksvriendje voor één derde single vrouwen

seksvriendje

30% van de single vrouwen blijkt alm eens gebruik te maken van een seksvriendje blijkt uit een onderzoek door de Britse website MyCelebrityFashion.co.uk. Op de site van Het Laatste Nieuws verscheen volgend artikel:
Een derde van de single vrouwen hebben al een vriend gebruikt voor seks, dat toont een enquête aan. De helft van hen maakt gebruikt van dit soort ‘friends with benefits’ (seks vriendje) omdat ze geen ernstige relatie willen. 19 procent zegt dat ze in bed doken omdat ze plezier wilden hebben, maar bij 22 procent was de vrijpartij niet gepland. [useful_banner_manager banners=6 count=1]Acht procent hoopt dat de flirt iets meer wordt. Toch is seks met een vriend niet zonder gevaar, slechts 29 procent van de vrouwen bleef bevriend met hun ex, een op de vijf zegt dat haar beste vriend een man is.

Cliché kloppen niet

Het idee van in bed te duiken met een vriend omdat je geen partner hebt, wint aan populariteit dankzij de romantische komedie ‘Friends With Benefits’ met Justin Timberlake en Mila Kunis. Dit gaat over vrienden die af en toe met elkaar slapen tot ze beseffen dat ze een koppel willen zijn. Andy Barr van MyCelebrityFashion.co.uk, die de enquête organiseerde: “Steeds meer mensen vinden het idee van met een vriend te slapen aantrekkelijk. Het cliché dat elke vrouw zich wil settelen en een vaste relatie wil, klopt niet. Een seksvriendje zien veel vrouwen ook wel zitten.”[useful_banner_manager banners=2 count=1]

Gevaren van een seksvriendje

Psychologe Geraldine K. Piorkowski waarschuwt voor de gevaren van dit soort ‘relatie’: “Slapen met dezelfde man op regelmatige basis zet je brein in relatiemodus. Dus wanneer je geen emotionele steun krijgt, maakt dit soort relatie je overstuur. Ook is er sociale druk die het moeilijk maakt. Het idee dat vrouwen geen losse seks kunnen hebben leeft nog.”

Weinig zelfvertrouwen

Vrouwen gebruiken soms seks omdat ze intimiteit zoeken. Maar het gevaar is dat een vrijpartij met een vriend dit niet kan geven, omdat de emotionele band er niet is. Daardoor kan dit na een tijdje gaan vervelen en een zelfs routine worden. Het kan ook je zelfvertrouwen aantasten, want deze man wil immers geen echte relatie met je.

Opletten voor gevoelens

Het gevaar bestaat er ook in dat je echt verliefd wordt op het seksvriendje. Tijdens een orgasme wordt een hormoon aangemaakt dat gevoelens van emotionele hechting stimuleert. Dat gevoel wordt sterker na verschillende vrijpartijen. De kans is echter groot dat hij je niet echt als een potentiële partner ziet, sommige mannen geloven nog steeds dat ze geen relatie moeten aangaan met een meisje dat zo over seks denkt.
Als laatste kan deze speciale vriend ook je zoektocht naar de ‘Ware’ verstoren. Omdat je al een makkelijke sekspartner hebt, wordt je lui. Hierdoor zul je minder snel een man benaderen en kun je zelfs onbewust een boodschap naar mannen zenden dat je al bezet bent.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.