Oma en kleindochter daten samen online

Een artikel verschenen op de website van “het Laatste Nieuws” over een oma en kleindochter die zich beiden aan online daten wagen. Ze delen hun verhalen via een eigen blog.

Niet alle grootouders staan wantrouwig tegenover het internet of zelfs datingsites. Maar wat oma Gail doet met kleindochter Kayli (24) is uitzonderlijk: oma speelt ‘wingman’ voor de datende kleindochter. Tegelijk is ze zelf ook actief op de datingmarkt. De twee wonen dan wel duizenden kilometers van elkaar (Kayli in New York, Gail in Florida), maar ze bellen met elkaar. Oma’s scherpe tong en humoristische kritiek heeft kleindochterlief al vele wijsheden opgebracht én voor fouten begoed. De avonturen van het onwaarschijnlijke duo zijn te volgen op de blog ‘grannyismywingman.com’.

Kayli heeft net een relatie van vier jaar beëindigd, en is klaar voor een nieuwe relatie. Oma Gail zoekt ook iemand om de rest van haar leven mee te delen. “Ze is al jaren single en is veel te grappig om alleen door het leven te gaan”, zo prijst de kleindochter haar aan.

Geen van beide was erg dol op het idee van internetdaten, maar werden overtuigd toen de oudere zus van Kayli de liefde van haar leven had gevonden via match.com. Dus schreven ze zich in, Kayli op OkCupid en oma op JDate.

Liegen over leeftijd
Niet zonder slag of stoot: Kayli vond het hele gedoe maar ‘creepy’ en oma bleef vaag in haar beschrijving en loog over haar leeftijd. Tot ze doorkreeg wat ze echt belangrijk vond (zoals waar iemand is opgegroeid), en dus paste ze haar profiel aan en was ze eerlijk over de details van haar leven.

“Oudere mensen brengen meer bagage met zich mee. Ze zijn al gevormd door het leven, hebben al veel meegemaakt… het was moeilijk voor oma in het begin, ze was echt onmogelijk. Maar nu praat ze overal tegen mannen, zelfs  in de supermarkt!”, bekent de twintiger aan de Daily Mail.

“Neen, dank u”
Zo raadde Kayli haar ooit een nooit getrouwde man aan die graag uit gaat eten en danst. Oma’s repliek was messcherp: “Goede eter? Dik dus. Nooit getrouwd? Psychopaat. Dol op salsadansen? Op zijn 78ste zeker, terwijl hij nauwelijks kan lopen.” Kandidaat afgevoerd.

Toen Kayli voor de eerste keer voor piet snot stond te wachten op een datingkandidaat, kwam oma met de troostende woorden “beter nu dan bij het altaar, toch?”

Regels
De twee single ladies hebben enkele regels opgesteld voor het daten: wees eerlijk, hou de verwachtingen realistisch, wees breeddenkend, weet wanneer je een pauze inlast en, niet onbelangrijk, vind een wingman, iemand die je bijstaat en helpt. De twee hebben dan ook afgesproken om elkaar te steunen om positief én realistisch te blijven.

‘Buiten de comfortzone’
“Je weet nooit wie je zal tegenkomen, en het is ook leuk om mensen te leren kennen die totaal anders zijn dan jijzelf. Date niet alleen maar mensen die aan al je criteria voldoen, date ook enkele die er compleet buiten vallen, je weet nooit”, raadt Kayli daters aan.

Humor
De blog houdt de toon luchtig en humoristisch, doorspekt met snedige oneliners en is zo een plezier om te lezen. Geen wonder dat het na de eerste maand al 30.000 lezers over de vloer heeft gekregen. Er worden ervaringen uitgewisseld, woorden van troost en steun, er zijn de verschillen in visie en aanpak, maar evengoed zijn er gelijkenissen, meer dan gedacht zelfs.

Soms worden stukjes van de gesprekken online gezet, waarbij oma in een redelijk vettig Amerikaans accent ongelofelijk eerlijk en vrolijk babbelt. Opgelet: de geluidskwaliteit is niet altijd opperbest.

De vijf regels voor online dating volgens Kayli en oma Gail:

1)    Verwachtingen: neem het niet te serieus. Online dating vraagt veel van jezelf en soms lijkt het alsof je beoordeeld wordt. Daten moet leuk zijn, niet gekkenwerk.

2)    Pauze: als je onzeker bent door het aantal stomme dates of de afwijzing, gun jezelf dan een pauze. Niemand wil praten met iemand die in de put zit, dus hou je kalm, werk aan jezelf en begin terug te daten als je je weer op en top in orde voelt.

3)    Zet de oogkleppen af: Geef mensen die niet aan (alle) criteria beantwoorden ook een kans. Je weet nooit dat je ze kunnen verrassen en uit je comfortzone treden is goed voor je zelfvertrouwen.

4)    Wees eerlijk: leugens komen altijd uit. Verpest geen kans op een toffe vriendschap of relatie door enkele leugens.

5)    Vind jezelf een wingman: vraag aan een vriendin, of je zus of nicht om je bij te staan in deze ervaring. Door zich ook in te schrijven, of je alvast te helpen met het profiel. Iemand om mee te lachen, en om troost van te krijgen als het nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.