Vrouwen boven de 40 zoeken toyboy

sexy cougard en toyboySteeds meer vrouwen van veertig jaar en ouder zijn op zoek naar een relatie met een jongere man of toyboy, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek. De trend werd ingezet door celebs als Madonna en Demi Moore, maar tegenwoordig zijn ook ‘gewone’ vrouwen op zoek naar een toyboy. In een Brits onderzoek bekende namelijk één derde van de vrouwen boven de 40 dat ze graag zouden daten met een jongere man. Opvallend is wel dat ze niet alleen azen op een flirt, maar op zoek zijn naar echte liefde. Zo zei vier op de tien ondervraagden dat ze romantiek, eeuwigdurende liefde en zelfs een huwelijk willen met hun ‘toyboys’.

40 plus op zoek naar toyboy

Een derde van de Britse vrouwen van veertig jaar en ouder is actief op zoek naar een relatie met een man die minimaal vijf jaar jonger is, zo blijkt uit een onderzoek dan de datingsite Parship hield onder 4.500 singles. In 2005 was slechts acht procent van de vrouwen daarin geïnteresseerd.

Vaste relatie met toyboy

Ruim 40 procent van de ondervraagde vrouwen is niet op zoek naar een avontuurtje, maar wil graag een langdurige relatie of zelfs een huwelijk aangaan met een jongere man. Iets meer dan 10 procent is op zoek naar een nieuwe relatie na een scheiding.

Veel kans op succes

De vrouwen hebben ook aardig wat kans op succes. Bijna 20 procent van de mannen onder de veertig geeft aan op zoek te zijn naar een aantrekkelijke oudere vrouw. In 2005 was dat slechts vijf procent.
Volgens psychiater en relatie-expert Dr. Victoria Lukats is het inmiddels acceptabel geworden voor vrouwen om een jongere partner te hebben. “In de media lezen mensen steeds meer over sterren als Joan Collins, Demi Moore en Madonna en hun veel jongere partners”, zegt ze in de Daily Mail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.