Niet alleen tijdens de feestdagen

AMSTERDAM – 

Het singlebestaan kent zijn voordelen. Sommige singles willen ook echt nooit meer een relatie. Maar tijdens de feestdagen is het toch altijd lastig voor alleenstaanden. Het hele jaar voel jij je als single niet alleen. Je hebt leuke vrienden en een leuke baan. Alleen tijdens de decembermaand overvalt je opeens het nare gevoel van eenzaamheid en voel jij je opeens intens verdrietig…
Is dit jou vorig jaar overkomen of ben je daar nu al bang voor? Volg dan deze tips op om dit dramatische gevoel te voorkomen.
1. Vermijd als het even kan feestjes waar de kans groot is dat mensen gaan zeggen dat ze het echt niet begrijpen waarom jij single bent.
2. Spreek vooral af met andere singles en maak het gezellig met elkaar
3. Organiseer een kerstdiner met vrienden en vriendinnen en laat ze iemand meenemen die niet in de vriendengroep zit. Dat maakt het diner spannend en verrassend. Ga er niet vanuit dat je misschien je nieuwe liefde gaat ontmoeten, want dan raak je misschien teleurgesteld. Zie het als een kans om jouw eigen vriendenkring uit te breiden. Laat iedereen wat meenemen, dat scheelt weer geld en tijd.
[useful_banner_manager banners=2 count=1]
4. Ga op vakantie naar een land waar ze geen kerst vieren. Je slaat de kerst dan gewoon over. Je kunt bijvoorbeeld naar Azië gaan. Daar is het tijdens de kerst ook nog eens lekker warm.
5. Ga niet thuis zitten! Als je de televisie aanzet, dan zie je gezellige kerstdiners en als je naar buiten kijkt, zie je alleen maar gelukkige stelletjes hand in hand lopen op weg naar gezellige familiediners. Ga op pad en regel dat nu alvast. Blijf je toch thuis? Vermijd dan zielige kerstfilms. Zorg zelf alvast voor een goede lachfilm of avonturenfilms. Vermijd romantische komedies. Koop voor jezelf lekkere dingen en maak er een feest van! Kook voor jezelf, zoals je ook zou doen als je iemand had uitgenodigd!
6. Als je geen singles kent, dan raad ik je aan om nieuwe vriendinnen te gaan maken. Je kunt ze ontmoeten op bijvoorbeeld relatieplanet.nl.  Dat is een van de grootste online datingsites van België en Nederland en heeft veel leden die net zoals jij ook op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen.
7. Neem een vriendin mee of een goede vriend als tafelgenoot naar het kerstdiner van jouw ouders. Je voelt je dan minder alleen.
8. Ga uit op kerstavond. Er zijn vaak hele leuke feesten op kerstavond in de stad. Maak het laat en geniet ervan. De eerste kerstdag breng je dan lekker slapend door. Die heb je dan alvast gehad!
9. Ga niet iets doen wat je niet leuk vindt. Dat verhoogt alleen maar het zieligheidgevoel. Want de rest heeft het alleen maar gezellig en jij moet bijvoorbeeld schoonmaken. Doe dus alleen maar leuke dingen, net als de rest!
10. Bedenk tijdens de kerstdagen, dat veel relaties tijdens en na de kerstdagen onenigheid hebben. De kerstdagen belooft veel romantiek. Maar in de praktijk wordt er vaak teveel gegeten en gedronken om nog romantisch te kunnen zijn. Ruzies kunnen dan ook snel uit de hand lopen en als er dan ook nog oude koeien uit de sloot worden gehaald….
Nee, single zijn is toch zo slecht nog niet! Zeker niet tijdens de feestdagen!

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.