senioren zoeken online een nieuwe partner

dating voor 50 plussersAlleenstaande senioren gaan via het net op zoek naar een nieuwe partner. De oudere, 65 plus, denken dan vooral aan een LAT-relatie. Dit verklaart de populariteit van datingsites zoals 50plusmatch.nl en 50plusmatch.be. De senioren gebruiken dus niet alleen via vrienden en familie of de hobby- en sportvereniging maar gaan ook steeds meer het net op om lid te worden van een datingsite.
Een datingsite specifiek voor de leeftijdsgroep maakt de zoektocht naar een nieuwe partner gemakkelijker. De senioren komen dan gemakkelijker in contact met leeftijdsgenoten en de groep in wie ze een nieuwe partner zoeken.
In het totaal gaat ruim 30 % van de senioren op zoek naar een nieuwe partner of maatje.

Senioren zoeken via het een nieuwe partner

Bijna 70 procent van de oudere vrouwen wil graag een LAT-relatie. Zo’n 36 procent van de oudere mannen zou liever samenwonen met hun toekomstige partner. De meeste oudere mannen zijn op zoek zijn naar een jongere vrouw, terwijl de meeste 50-plus vrouwen op zoek zijn naar een oudere man.
Vooral oudere senioren (65+) geven de voorkeur aan een LAT-relatie, terwijl jongere ouderen (50-65) eerder zijn geneigd te denken aan samenwonen met een toekomstige partner.
Na een scheiding, het overlijden van een partner of een periode alleen gaat een groot deel van die alleenstaanden (weer) op zoek naar een nieuwe partner. Steeds meer oudere alleenstaanden doen dit via een datingsite.

senioren daten ook online.

“Naast daten via vrienden en familie of de hobby- en sportvereniging, gaan steeds meer ouderen via de digitale weg op zoek naar een nieuwe partner”,  aldus Mathilda van Maaren, psychologe. Ze gaan dus ook via het internet op zoek naar een nieuwe partner. Dit verklaard de populariteit van de 50-plus datingsites.
“Enerzijds heeft dit te maken met het feit dat een deel van de senioren steeds vaker en behendiger van het internet gebruik maken, anderzijds dat zij online makkelijker contact leggen met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses en bedoelingen.”

Senioren zoeken maatje

Ruim 30 procent van de alleenstaande senioren gaat op zoek naar een nieuwe partner. Zo’n 26 procent doet dit omdat hij of zij behoefte heeft aan een maatje en 24 procent doet dit omdat een eerdere relatie is geëindigd. Ouderen daten niet vaak, gemiddeld één of twee keer per jaar.
Slechts 3,7 procent hoopt op een huwelijk met een nieuwe partner. Persoonlijkheid, aantrekkingskracht en werk/opleidingsniveau blijken voor ouderen belangrijke pijlers bij de zoektocht naar een partner. Levensopvatting en geloof speelt slechts een beperkte rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.