online leren kennen is langer bij elkaar

untitled(1)

Koppels die elkaar online leren kennen blijven langer bij elkaar en zijn gelukkiger dan koppels die elkaar op een traditionele manier leerden kennen. Dit zou blijken uit een Amerikaans onderzoek onder 19.131 koppels die tussen 2005 en 2012 gehuwd zijn.
Bijna 1/3 van die koppels hebben elkaar online leren kennen en dan waren ze tussen de 30 en de 49 jaar oud.
Dit artikel is verschenen op ad.nl.

Getrouwde stellen bij wie de vonk online oversloeg zijn gelukkiger dan koppels die elkaar op de traditionele manier leerden kennen. Dat blijkt uit een studie van Amerikaanse onderzoekers. De kans dat ze bij elkaar blijven is ook groter.


Uit de studie bij 19.131 stellen die tussen 2005 en 2012 in het huwelijksbootje stapten, blijkt onder andere dat een derde van de huidige, getrouwde koppels het liefdesgeluk heeft gevonden dankzij enkele sessies online dating. Dit gebeurt meestal op latere leeftijd in vergelijking met offline koppels. Zo lag de gemiddelde leeftijd tussen 30 en 49 jaar.

Toen de wetenschappers een kijkje namen naar het aantal koppels dat tegen het einde van het onderzoek nog steeds samen was, kwamen ze tot een verrassende vaststelling. Bij 7,67 procent van de getrouwde koppels die elkaar op de gebruikelijke manier hadden leren kennen, was de scheiding intussen al rond, terwijl dit cijfer bij de online stellen ‘maar’ op 5,96 procent lag.

Samen opgegroeid
Daarmee is het verhaaltje natuurlijk nog niet rond. Online koppels die nog steeds bij elkaar zijn, gaven immers ook aan gelukkiger te zijn. Toch waren ook niet alle offline koppels ongelukkig. De grootste gelukzakken waren zij die samen met hun partner waren opgegroeid of samen op school of in de jeugdbeweging hadden gezeten. Wie zijn partner via familie, het werk of in een dancing had leren kennen, was dan weer het minst tevreden.
bron: ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.