Vrouwen flirten graag virtueel met mannen

digitaal flirten

Vrouwen flirten graag virtueel met mannen. Of ze al dan niet een relatie hebben lijkt hen daar niet bij te storen. Virtueel flirten geeft hen extra spanning en meer zelfvertrouwen. Toch vinden het grootste deel van de vrouwen virtuele ontrouw op zijn minst even erg als echt ontrouw. Opvallend is wel dat de helft van de vrouwen hun virtuele ontrouw niet geheim houdt voor hun partner. Deze cijfers komen voort uit een onderzoek van Flair en er staat een artikel op de website van hln.

Maar liefst 54 procent van de vrouwen flirt virtueel met andere mannen terwijl ze een vaste relatie heeft. Tien procent van hen heeft haar partner al bedrogen via het internet. Deze cijfers zijn het resultaat van een onderzoek bij 1.093 vrouwen door het weekblad Flair.

Het merendeel van de vrouwen (64 procent) vindt virtuele ontrouw zeker even erg als fysieke ontrouw. Toch is 54 procent van hen gezwicht voor de verleidingen van het anonieme web. De redenen voor die ontrouw verschillen, 40 procent zegt dat het hen zelfvertrouwen geeft en 29 procent doet het voor de spanning en opwinding. Volgens 90 procent van de ondervraagden is het makkelijker en veiliger om haar partner virtueel te bedriegen. Daarnaast benadrukken de vrouwen dat het internet een groot platform is voor ontmoetingen. Als ze afspreken, doet de helft van de vrouwen zich anders voor. Op het internet is een vrouw op twee vrijmoediger en 11,5 procent is losbandiger.

Van de ondervraagde vrouwen houdt 50 procent haar virtuele escapades geheim voor haar partner. 39 procent reageert positief op de virtuele avances van een man, 10 procent van hen zet de stap naar een fysieke ontmoeting. Toch zijn het de vrouwen die hun man regelmatig controleren. Een op de twee geeft toe dat ze, stiekem, de gsm van haar partner controleert. Ook de e-mails en de history van de laatst bezochte websites worden nagekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.