trends bij vrouwen en sex

sexdating in Vlaanderen en Nederland

De trends bij vrouwen en sex. Vrouwen blijken minder sex te hebben dan in 1990. Het aantal keren sex per maand is van 5 naar 3 gedaald in 23 jaar. Niet echt goed zou ik zo zeggen. Er is dan wel minder sex maar de dingen die gedaan worden zijn toch een beetje gewaagder dan in 1990. Vrouwen blijken meer lesbische seks te hebben en dit is zelfs gestegen van 4% naar 16 %. Maal 4 is zeker niet slecht. Anale seks doet het zelfs nog beter dat is gestegen van 1% naar 15%.
Deze cijfers zijn afkomstig van een Britse studie die nu voor de derde keer wordt gedaan. De National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles is een onder zoek dat in 1990 voor her eerste werd gedaan. De bedoeling is dit elke 10 jaar opnieuw te bevragen. Het was dus nu de derde keer dat de studie naar het seksleven gedaan is.

Vrouwen hebben minder seks dan vroeger, maar stoppen wel meer variatie in hun seksbeleving. Dat blijkt uit een Brits onderzoek naar seksueel gedrag en levenswijzen dat tussen 2010 en 2012 werd verricht.
Het is het derde National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal-3). In vergelijking met de eerdere bevragingen blijkt dat vrouwen vaker seks hebben voor ze zestien zijn, vaker lesbische seks hebben en ook meer anale seks hebben. De eerdere onderzoeken werden tussen 1990 en 1991 (Natsal-1) en tussen 1999 en 2001 (Natsal-2) verricht. Opmerkelijk is dat vrouwen minder vaak seks hebben.

Lesbische seks
Zestien procent van de Britse vrouwen tussen 16 en 44 jaar zegt seksuele ervaringen te hebben gehad met een vrouw. In Natsal-2 was dat tien procent, in Natsal-1 slechts 4 procent.

Anale seks
Ook inzake anale seks wordt een gelijkaardige trend waargenomen: vijftien procent van de ondervraagde vrouwen verklaart in het voorbije jaar anale seks te hebben gehad, in vergelijking met elf procent in Natsal-2 en 7 procent in Natsal-1.

Het valt niet uit te sluiten dat deze veranderingen te wijten zijn aan het feit dat mensen nu minder schroom hebben om details over hun seksleven te onthullen dan vroeger. “Maar de bereidwilligheid waarmee zoveel vrouwen toegeven dat ze lesbische seks hadden, betekent een grote culturele omwenteling”, aldus onderzoeker William Saletan in The Lancet.

Minder seks
Hoewel vrouwen meer types seks hebben, is de frequentie waarmee ze seks hebben afgenomen. In 1990 lag de mediaan op vijf keer seks in de voorbije maand, in 2001 was dat nog vier keer, in 2012 nog maar drie keer.

Een mogelijke verklaring is dat we minder seks hebben omdat we het te druk hebben. Professor Wellings van de Londense School of Hygiene: “Werk is onze huizen binnengeslopen en er is geen scheiding meer tussen werk en privé. Mensen nemen hun laptops en iPads mee in bed. Mensen werken heel hard en hebben het heel druk”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.