Lengte en online daten

lengte en online daten

Lengte blijt ook een rol te spelen bij het online daten. Je kan het bijna niet geloven maar er is een ideale lengte voor mannen bij het online daten. Deze blijkt 1,82 meter te zijn. Een man van 1,82 meter heeft 33% meer kans een date online te vinden dan een man van 1,70 meter. Dit is te lezen in een artikel op HLN. Er is zelfs een heel onderzoek gedaan naar lenget en relaties. Daaruit blijkt dat vrouwen het gelukkigste zijn als hun man 17,8 centimet groter is. Trek er zelf maar je conclusies uit.
Lengte speelt een grote rol bij het uitkiezen van een online date door een vrouw, dat blijkt uit een studie van de datingsite AYI.com. Een lengteverschil van 17,8 centimeter zou koppels het gelukkigst maken.

De onderzoekers analyseerden meer dan 80.000 interacties tussen de gebruikers van de datingsite in het Verenigd Koninkrijk. Grotere heren hebben een aanzienlijk grotere kans op een date dan kortere geslachtsgenoten. De ideale lengte blijkt 1,82 meter te zijn, deze mannen hadden 33 procent meer kans om gecontacteerd te worden dan een iemand van 1,70 meter, de kans slinkt met 77 procent bij een lengte van 1,63 meter. Een te grote man echter is dan ook weer niet goed. Wie groter is dan 1,93 meter heeft een kwart minder kans bij de vrouwelijke gebruikers van datingsites.

Eerder dit jaar bestudeerden Britse en Nederlandse onderzoekers meer dan 12.000 koppels in het Verenigd Koninkrijk naar de rol van de lichaamslengte in de liefde. Daaruit blijkt dat bij 92,5 procent van de koppels de man groter dan de vrouw was. Psychologe Susan Krauss Whitbourne verklaarde dit fenomeen: “Grote mannen stralen simpelweg aantrekkingskracht uit. Ze worden vaker tot president verkozen, dit kan komen doordat grote mannen zelfzekerder en gelukkiger zijn, ze zijn ook minder jaloers ten opzichte van andere mannen. Uit evolutionair opzicht is het ook erg logisch. Grote mannen zijn aantrekkelijker omdat hij sterker is en zijn familie beter kan beschermen tegen vijanden en andere fysieke bedreigingen. Hoewel dit nu niet meer van toepassing is, wordt dit schoonheidsideaal houden de media dit nog altijd in stand.”

Een Nederlandse studie heeft aangetoond dat vrouwen het gelukkigst in een relatie zijn wanneer ze 17,8 centimeter kleiner zijn dan hun partner.
bron HLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.