Datingapp Tinder naar 10 miljoen ‘matches’ per dag

tinderTinder blijft hoge toppen scheren als app om te daten. Ze zitten nu wereldwijd aan 10 miljoen matches per dag. Om deze matches te bereiken hebben ze 750 miljoen aangemelde profielen.

De applicatie werd eerst geïntroduceerd op een universiteit.  Op een feestje van de University of Southern California werd de app in september 2012 gelanceerd. De populariteit groeide snel en werd in april 2013 ongeveer honderd- tot tweehonderdduizend keer per maand gedownload.

Tinder heeft alleen apps voor Android en iOS dus Windows Phone- en Blackberry-gebruikers staan buiten spel. Officieel richt de applicatie zich op gebruikers tussen de 18 en 25 jaar met een maximale leeftijd van 55 jaar.

Onderstaande artikel is te lezen op nu.nl.

Tinder blijft onverminderd populair. Per dag worden inmiddels 750 miljoen profielen bekeken en vinden er 10 miljoen ‘matches’ plaats. Dat laat de oprichter en ceo van Tinder, Sean Rad, weten tijdens een toespraak op Upfront Summit.In december ging het nog slechts om 5 miljoen matches per dag en in juli maakte Tinder bekend dat er in totaal 75 miljoen stellen gekoppeld waren. Een aantal dat nu in ruim een week wordt gehaald.Ook het aantal bekeken profielen stijgt hard. In november vertelde Rad nog dat er per dag 450 miljoen mensen bekeken werden in de populaire datingapp. Nu zijn dat er dus al 750 miljoen. Hoeveel gebruikers Tinder heeft, maakt Rad niet bekend.Op Tinder worden gebruikers aan elkaar gekoppeld op basis van likes voor foto’s.

via Datingapp Tinder groeit naar 10 miljoen ‘matches’ per dag | nu.nl/tech | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.